FELHÍVÁS!
Neked „csak” egy Ima, de lehet másnak MINDEN!
Épületszenteléssel egybekötött projektzáró ünnepséget tartot...
2011 szeptemberében kezdődött el Szakolyban az a történet, melynek ismét új fejezetéhez érkezett a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat azzal, hogy immár egy korszerű, új raktárcsarnokkal rendelkezik a községben.
„Házi segítségnyújtás záró workshop”
2021. szeptember 28-án került sor a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat szociális feladatellátásának fejlesztése című, EFOP-1.9.8.-17-2017-00011 azonosító számú projekt keretében „házi segítségnyújtás záró workshop” megszervezésére.
A Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat szociális fe...
2021. szeptember 28-án a három görögkatolikus egyházmegye karitász csoportjainak vezetői oszthatták meg segítő tevékenységeikkel kapcsolatos tapasztalataikat, nehézségeiket és természetesen azt a sok-sok pozitív élményt is, amit munkájuk során megélhettek!
Máriapócsi intézményünk is csatlakozott az Alzheimer világna...
Lakóink egy részével a mai napon bekapcsolódtunk az Alzheimer kórban szenvedők világhónapja elnevezésű program sorozatba.
Családi nap
NEK keretében, a Margitszigeten szervezett Családi napon a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat is képviseltette magát.
Szeretetvendégségbe várták a rászorulókat Debrecenben
A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszushoz kapcsolódva az ország több nagyvárosában, így Debrecenben is ebéddel várták a rászorulókat. A központi rendezvény Budapesten a II. János Pál Pápa téren volt. Így ugyanazon időpontban mintegy 5000 embert láttak vendégül a Katolikus Karitász és különböző szerzetesrendek képviselői.
Tíz éves a Görögkatolikus Gyermekvédelmi Szolgálat
A tízéves jubileumot a görögkatolikus gyermekvédelem mintegy kétszáz munkatársa, az egyház vezetői és a meghívott vendégek a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskolán rendezett szakmai napon és konferencián ünnepelték szeptember 2-án.