Idén újra Görkapocs Fesztivál
2019. 10. 17.

Ezúttal Debrecenben mutatkoznak be a Szeretetszolgálat intézményei is

Találkozni mindig öröm, hiszen ezáltal mindannyian gazdagodunk, fejlődünk. Ennek jegyében néhány éve hirdette meg a Görögkatolikus Metropólia először a GÖRKAPOCS Fesztivált. Kis módosítással, de ugyanazzal a céllal szervezzük meg ismét a rendezvényt, ami terveink szerint minden eddiginél nagyobb és látványosabb lesz, tele élményekkel. Görkapocs - minden, ami összeköt, vagyis ezen az eseményen a görögkatolikusságunk az összekötő kapocs egymással és másokkal is.

Idén Debrecenben, a Főnix Csarnokban jövünk össze, mégpedig október 25-én és 26-án (péntek-szombat), s a vasárnapi püspöki Szent Liturgiával zárjuk az eseményt.

Nagyon szeretnénk, ha minél több „hozzánk tartozó” eljuthatna erre az eseményre, ezért különösen a szombati napon szeretnénk minden intézménynek, görögkatolikus „kezdeményezésnek” lehetőséget biztosítani a bemutatkozásra, egy-egy színvonalas produkcióval a színpadon, illetve a küzdőtéren egy-egy asztal (stand) biztosításával.

A programot péntek este a Bagossy Brothers Company nagy koncertje, szombat este pedig a Ghymes Együttes és a Lautita Kóruscsalád közös koncertje színesíti. Az intézményi előadásokon túl még néhány „kisebb” produkciót is tervezünk, köztük lehetőséget szeretnénk adni a Görögkatolikus Motorosoknak, a Legott Mentőcsoportnak, továbbá neves borászokat felvonultató görögkatolikus borutca is szerves része az eseménynek. Nagy öröm számunkra, hogy szombat délutánra Csókay András úr is elfogadta meghívásunkat. Ő az az idegsebész professzor, akinek közreműködésével augusztus elején sikerült egy, a fejüknél összenőtt hároméves bangladesi sziámi ikerpárt, Rabeyát és Rukayát szétválasztani. A 33 órás műtét hatalmas nemzetközi figyelmet váltott ki.

Az esemény alapja természetesen a lelki készület, a csarnokban - a szombati napon - szeretnénk majd a vecsernyét és az akatisztoszt is elimádkozni, vasárnap pedig a 10 órakor kezdődő Szent Liturgiával (Debrecen, Főszékesegyház) zárul a Görkapocs Fesztivál.

A fesztiválon való részvétel természetesen ingyenes, ugyanakkor mindenképpen előzetes regisztrációhoz kötött, ahol egyénileg (gorkapocs.hu) és csoportosan (a parókiákon és az intézményekben összegyűjtött jelentkezéseket, a gorkapocs@hd.gorogkatolikus.hu címre várjuk) is lehet bejelentkezni, külön-külön mindkét napra, október 20-ig.

A részletes program:

Október 25. - Péntek

17.30 - Kapunyitás

18.00 - Előadások, az Ifjúsági Gyalogos Zarándoklat utótalálkozója (Kocsis Tamás és Verdes Miklós atya előadása)

19.00 - Yulius25 koncert

19.30 - Megnyitó (Kocsis Fülöp metropolita)

20.00 - Bagossy Brothers Company koncert

21.30 - Esti ima

22.30 - Borudvar záróra

23.00 - Kapuzárás

Október 26. - Szombat

11.00 - Debrecen Helyőrségi Zenekar

11.30 - Előadás (Dr. Csókay András agykutató, agysebész)

14.30 - Vidám Manók Koncert gyerekeknek

15.30 - Előadás (Dr. Papp Miklós atya)

16.30 - Vaga Banda Gólyalábas műsor

17.00 - Köszöntők - állami, városi és egyházi vezetők

18.00 - Vecsernye

19.30 - Ghymes és Lautitia Kórus közös koncertje

21.30 - Akathisztosz

23.30 - Kapuzárás

Napközben kézműves foglalkozás, csillámtetoválás és a görögkatolikus intézmények bemutatkozása

Október 27. - Vasárnap

10.00 - Szent Liturgia, Debrecen, Székesegyház

Görögkatolikus Metropólia

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés