Országszerte zajlik az idősotthonok fertőtlenítése
2020. 04. 28.

Megyei körkép

Országszerte zajlik az idősotthonok fertőtlenítése a Magyar Honvédség illetékes egységeinek bevonásával. A megelőzésképp is végzett munkák mellett önkormányzatok maszkokkal látják el az ott élőket, illetve más egészségvédelmi, szociális és gazdasági intézkedéseket hoznak a lakosság, a vállalkozók érdekében.

Békés megyében a munkálatok ideje alatt két orosházi és a nagyszénási intézményből átmenetileg átköltöztetik a lakókat, Orosházán a Táncsics Gimnázium kollégiumába és a bezárt Alföld Gyöngye Hotelbe, Nagyszénáson a művelődési házba. A nagyszénási otthon lakóit már kedden elhelyezték az átmeneti szálláson.

A debreceni önkormányzati fenntartású idősotthonokban nincs koronavírussal fertőzött bentlakó vagy dolgozó - közölte a városháza sajtószolgálata. Befejeződtek a hatóságilag elrendelt ellenőrzések is, hiányosságokat nem találtak.

A Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat által fenntartott idősotthonokban is megtörténtek az egészségügyi ellenőrzések, az ellátottak között nincs fertőzésgyanús vagy megerősítetten fertőzött ember. Az intézmények megelőző jellegű fertőtlenítéséről a Magyar Honvédséggel megkezdték az egyeztetést - közölte az egyházi sajtószolgálat.

A tiszafüredi Platán Nyugdíjas Otthonban 43 idős emberről gondoskodnak, az intézményben a tisztiorvosi szolgálat mindent rendben talált - közölte Ujvári Imre polgármester, hozzátéve, hogy az otthon minden lehetséges és az önkormányzat által beszerezhető védőfelszereléssel rendelkezik. Az idősotthonban külön szobákat jelöltek ki a kórházból különböző kezelésekről visszaérkezők számára. A polgármester az elszigeteltség csökkentése érdekében kezdeményezte a videós kapcsolattartás technikai feltételeinek megteremtését az otthonban, hogy ne csak hallják, hanem láthassák is idős szeretteiket a családtagok.

A Nyíregyházán működő 14 bentlakásos idősotthon közül elsőként várhatóan a legnagyobb, 63 férőhelyes Pacsirta utcai, valamint a Rozsnyai utcai otthonban kezdik meg a munkát a napokban a honvédség katonái - közölte a város aljegyzője, a helyi operatív munkacsoport vezetője. Kása Brigitta tájékoztatása szerint nincs igazoltan koronavírussal fertőzött egyik idősotthonban sem.

A Nógrád megyei Pásztón hetente legalább kétszer fertőtlenítik a forgalmasabb közterületeket, parkokat - tudatta Farkas Attila polgármester. Fertőtlenítést végeznek a gondozási központban is az idősek védelme érdekében.

MTI

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés