Összefogás Debrecenért
2020. 11. 22.

Közösen segítenek karácsony előtt

Advent közeledtével Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Debreceni Karitatív Testület, a Hajdúdorogi Főegyházmegye, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye és a Tiszántúli Református Egyházkerület egy minden eddiginél szélesebb körű közös megmozdulás keretében akar segítő kezet nyújtani a rászorulóknak. A 2020-as esztendő számos nem várt próbatétel elé állította az országok lakosságát, és a koronavírus-járvány alapjaiban változtatta meg a mi életünket is. E kritikus időkben különösen fontos a hatékony cselekvés, a nehéz körülmények között élő családok és idősek felkarolása, támogatása.

Debrecen híres a jelentős ügyek melletti társadalmi kiállásáról, és a város számos alkalommal tett már szép tanúbizonyságot az egymásról való felelősségteljes, elkötelezett gondoskodásról, nemes kezdeményezésekről, az összetartozás erejéről. A Magyar Református Szeretetszolgálat által biztosított és városszerte kihelyezett Szeretetdobozokban tartós élelmiszereket és tisztálkodó szereket gyűjtenek, melyeket karácsony előtt juttatunk el a nehéz helyzetű családoknak, egyéneknek. A Szeretetdobozokba elsősorban legalább fél éves szavatossággal rendelkező tartós élelmiszereket (cukrot, olajat, konzervet, lisztet, kakaót, teát, fűszereket, édességet, száraz tésztát, kekszet, ketchupot, mustárt, majonézt stb.) várnak, de szívesen fogadnak tisztálkodási- és tisztítószereket, főként mosószert, öblítőt, fogkrémet, gyermek- és felnőtt pelenkát, sampont, tusfürdőt is. Akinek van rá módja cukor- vagy gluténmentes termékekkel, például édesítőszerrel, cukormentes keksszel, gluténmentes tésztával segítheti az étel intoleranciával küzdőket is.  Az első csomagokat a héten adták át a Krónikás utcán két szépkorú hölgynek. Az eseményen részt vett Fülöp érsek-metropolita atya, Palánki Ferenc megyéspüspök atya, Fekete Károly református püspök, Széles Diána alpolgármester valamint a Debreceni Karitatív Testület elnöke, Rózsahegyiné Juhász Éva is.

– A böjt lemondással jár – kezdte Kocsis Fülöp, amikor a Napló az advent idei, kiemelkedő jelentőségéről kérdezte. – Aranyszájú Szent János hívja fel a figyelmet: milyen nagyszerű dolog, ha valaki lemond valamilyen ételről, és amit magától megvon, odaadja valaki másnak. Ezzel egyfajta lelki munka eredményeképpen mások gazdagodnak. Az a tapasztalatom, hogy nem mindig a leggazdagabbak adnak, hanem leggyakrabban azok, akik szinte már maguk is segítségre szorulnak. Ne féljünk a böjttől, hiszen ha valamit megvonunk magunktól, az az Istenhez köt, és mások megsegítésével, a böjttel mindig érkezik a lelki felemelkedés is – hangzott végül a görögkatolikus érsek-metropolita biztatása.

Hajdúdorogi Főegyházmegye/haon.hu

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés