Őszköszöntő rendezvény a Debreceni és Nyírségi Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központban
2018. 10. 31.

Őszköszöntő rendezvényt tartott a Debreceni és Nyírségi Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ a Vekeri tónál

Őszköszöntő rendezvény a Debreceni és Nyírségi Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központban

 

Őszköszöntő rendezvényt tartott a Debreceni és Nyírségi Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ a Vekeri tónál. Minden évben igyekszünk, hogy legalább egy olyan eseményünk legyen, ahol az intézmény lehetőleg minden egysége ott van, és nagy számban képviselteti magát. Szerencsére idén is szép számban összegyűltünk ezen a verőfényes szombati napon: lakásotthonosok, nevelőszülősök és központi dolgozók.

Főzőversenyt hirdettünk erre a napra, a csapatoknak sertéspörköltet kellett készíteniük. Tizennyolc főzőhelyen ropogott a tűz, dolgoztak a kések, forogtak a fakanalak. Mindenki szívét-lelkét és összes főzőtudományát bográcsba tette, hogy lenyűgözhesse a zsűrit és elnyerhesse a Díjak díját, az óriási Vándor Fakanalat, amit a legfinomabb étek készítője kaphat csak meg.

Valódi csapatmunka zajlott, a gyerekek is besegítettek, amiben tudtak: fát gyűjtöttek, hagymát aprítottak, kavargattak, kóstolgattak. Majd ahogy jó gyerekhez illik, szétszéledtek és kezdődhetett a focizás, kergetőzés, bújócskázás, tollasozás és a környék felfedezése. Míg főtt az étel, a felnőtteknek is volt ideje egy kis beszélgetésre, tapasztalatcserére, kötetlen együttlétre.

A zsűrizés egy órára volt meghirdetve, a terített asztalon tizennyolc tányér várta az ítészeket. Míg ők feladatukat komolyan véve kóstolgattak, elemeztek, addig ki-ki jól lakott az általa főzött étellel.

Teli hassal már könnyebb volt várni a zsűri ítéletét, hiszen jóllakva még az izgalom is elviselhetőbb. Az első helyet egy nevelőszülős csapat szerezte meg, de senki sem távozott üres kézzel. Mindenki kapott egy szakácskönyvet, mely étvágygerjesztő receptekkel volt tele.

Reméljük, hogy hagyományteremtő lesz ez az alkalom, és jövőre új gazdára talál a Vándor Fakanál!

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés