Újra látogathatók az idősotthonok
2021. 04. 30.

Természetesen bizonyos szabályokat be kell tartani

Csütörtöktől, vagyis 2021 április 29-től azonnali hatállyal visszavonja a szakosított szociális intézményekben, idősotthonokban egy éve elrendelt látogatási tilalmat - jelentette be az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján. Müller Cecília kifejtette, csak a védettségi igazolvánnyal rendelkezők élhetnek ismét a látogatás lehetőségével, az ilyen személy magával viheti a találkozóra a 18 évnél fiatalabb gyermeket is. A korábban ajánlott kapcsolattartási lehetőségeket az intézményeknek továbbra is biztosítaniuk kell; akik nem kérték még az oltást, azokkal élhetnek csak.

Megszűnik az intézmény-elhagyási tilalom is a védettségi kártyával rendelkezők számára. Amennyiben valaki nem rendelkezik azzal, és 72 óránál hosszabb időre elhagyja az otthont, csak negatív antigén gyorsteszt elvégzését követően térhet vissza - közölte.

Müller Cecília felhívta a figyelmet, hogy a védettségi kártyával nem rendelkezőknek az egyéb kapcsolattartási lehetőségeket a bent lakók és a családtagjaik között az intézményeknek - a korábbi szabályok szerint - továbbra is biztosítaniuk kell. Egyben jelezte: a szociális és bentlakásos intézményekben lakók és dolgozók továbbra is igényelhetik a védőoltást.

MTI

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés