Friss hírek, események

Színház látogatás

A Szent Lukács Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ I. és II. számú lakásotthonában élő gyerekek színház látogatása.

A kulisszák mögött

 

         A „Ki-Mit-Tud”-on való sikeres színpadi szereplésünkért március 26-án a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban megnézhettük A dzsungel könyve c. előadást a Harlekin bábszínház előadásában.

A darab megtekintése előtt abban a szerencsében részesülhettünk, hogy „színházbejárás” keretén belül megmutatták nekünk a színfalak mögötti életet. A bemutatás a színészek büféjében kezdődött, ahol vendégül is láttak minket. Megtekinthettük a nagyszínpad függöny mögötti részét, ahol már nagyban gyakoroltak az előadók. Zegzugos folyosókon keresztül jutottunk el a nézők által használt ruhatárig. A színészek tablói előtt meghallgathattuk a színház történetét. Azt is megtudhattuk, milyen sok háttérmunkás segíti az előadások létrejöttét. A díszlettervezőkön, jelmeztervezőkön át, fodrász, sminkes, saját öltöztetőkön keresztül a színpadberendezőkig, mindenki a darab sikerességéhez járul hozzá. Megmutatták nekünk, hol készülnek a jelmezek, fel is próbálhattunk egy-egy darabot. megnéztük a fodrász és sminkszalont is. Láttuk, amint épp a Krúdy kamarát rendezték át. A már nem játszott darabok díszleteiből 2018. március 10-én KULISSZÁK néven nyílt exkluzív kiállítás a színház emeleti Galériájában.

A dzsungel könyve c. előadás nagyon tetszett mindannyiunknak, elbűvölve néztük, ahogy az életnagyságú bábokat mozgatják a színészek és közben éneklik a már ismert Dés László - Geszti Péter - Békés Pál által írt musical dalait.

Köszönjük szépen a színpad előtti, és a kulisszák mögötti élményt!

Az I. számú és a II. számú lakásotthoni szakmai egység

 

 

Vissza a kezdőoldalra

Zarándoklat Klokocov (Hajagos)

A Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat munkatársai mintegy 450-en 2018. május 17-én a szlovákiai Klokocovra zarándokoltak.

2018-05-18

Önkéntes Találkozó

A Szent Lukács Szeretetszolgálat Karitatív Irodája 2018. május 7-én ismét találkozót szervezett az önkénteseknek.

2018-05-09

Anyáknapi rendezvény

Anyák napja a Szent Simeon és Anna Szeretetotthonban.

2018-05-07

Ételosztás

A Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Karitatív Irodája ismét ételosztást tartott Debrecenben.

2018-05-07

Aktuális téma

A Szent Lukács Szeretetszolgálat Karitatív Irodája meleg ételosztásokat szervez, melyek december első három vasárnapján, december 3, 10, és 17-én kerülnek megrendezésre Debrecen Attila tér 4. szám alatt.

TOVÁBB OLVASOM

KÖVESSEN MINKET!

Kövesse Ön is figyelemmel a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat bejegyzéseit, a közösségi oldalakon, ahol folyamatosan tájékozódhatnak a legfrissebb eseményekről, aktualításokról.

A SZERETETSZOLGÁLAT FENNTARTÓI IRODÁJA

„Segítek rajtad”

Álláshírdetések

Megpályázható pozíciók
intézményünkben

bővebben

Liturgikus naptár

Értesülhet liturgikus
eseményeinkről

bővebben

Eseménynaptár

Értesülhet közelgő
eseményeinkről

bővebben

Pályázatok

Futó és lezárt pályázataink
megtekintése

bővebben