SZENT LUKÁCS GÖRÖGKATOLIKUS INTEGRÁLT SZOLGÁLTATÓ KÖZPONT

Intézmény elérhetőségei

Cím: 4234 Szakoly, Hunyadi u. 2.

E-mail: iszkszakoly@szlgsz.hu

 

Intézmény vezetője és elérhetősége

Nagyné Kirimi Annamária

E-mail címe: kirimianna@szlgsz.hu

Tel.: 42/561-086


Az Integrált Szolgáltató Központ a Szociális Törvény szerinti szakosított ellátási formát nyújtó és speciális alapellátási feladatokat biztosító szolgáltató intézmény, mely elő kívánja segíteni a fogyatékos személyek integrációját, helyi szinten – a jelenlegi ellátórendszerekkel együttműködve – támogatni a fogyatékossággal élő embereket abban, hogy lehetőségeikhez képest önálló és független életet élhessenek. Az önálló életvitel elengedhetetlen része a foglalkoztatás biztosítása, mellyel megvalósítjuk a komplex ellátást.

Ennek érdekében székhelyünkön támogatott lakhatást és annak szolgáltatási elemeit (felügyelet, étkeztetés, gondozás, készségfejlesztés: tanácsadás, pedagógiai segítségnyújtás, gyógypedagógiai segítségnyújtás, szállítás, háztartási vagy háztartást pótló segítségnyújtás.) biztosítunk 150 enyhe és középsúlyos értelmi fogyatékos személy részére.

Az Integrált Szolgáltató Központ Támogató Szolgáltatást nyújt 4 járás településein, ezen belül biztosítja a gondozás, készségfejlesztés, tanácsadás, szállítás, felügyelet, gyógypedagógiai segítségnyújtás, háztartási segítségnyújtás és esetkezelés szolgáltatási elemeket.

A Szolgáltató fejlesztő felkészítő foglalkoztatást biztosít az alábbi munkaterületeken: gyertyaöntés, kerámia készítés, textil és papír termékek készítése, pék és száraztészta foglalkoztató, kertészet (parkgondozás, növénytermesztés), épületüzemeltetési és mosodai tevékenység.

Külső foglalkoztatás keretében a Kézmű Kft. biztosít munka lehetőséget lakóinknak.  

A támogatott lakhatás célja:

Az Intézmény az életszemlélet és az életvitel megváltoztatása mellett döntött a fogyatékos személyek segítése, illetve ezen döntés ösztönzése, a társadalmi reintegráció elősegítése céljából. További cél, hogy a szolgáltatás egyéni szükségletekre alapozott és személyre szabott legyen, hosszabb távú ellátásokat, komplex megoldásokat biztosítson a társadalmi visszailleszkedés folyamatába. A szolgáltatások biztosítása során alapvető szakmai kritérium, hogy a lakót a segítője a saját képességeinek, készségeinek kiépítésében támogassa, önálló életvitelét erősítse. Fontos, az ismeretek átadásán túl a lakó szinten tartása, az önértékelés, énkép javulása, a kapcsolati háló megváltoztatása, az erőforrások feltárása. Célunk, hogy lakókörnyezetbe integrált, széles szolgáltatási kínálattal rendelkező, az öngondoskodásra való képességre épülő és fejlesztő szolgáltatási rendszert valósítsunk meg e lehetőség megteremtésével.

 

 

 
kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.30 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 14.00 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés