SZENT ANNA ÉS SZENT SIMEON GÖRÖGKATOLIKUS IDŐSEK OTTHONA

Intézmény elérhetőségei

Cím: 4972. Gacsály, Petőfi út 29.

E-mail: szentlukacs.fgy@gmail.com

Intézmény vezetője, elérhetősége

Pappné Nagy Tünde  

Tel: +36 30 470 4019

Szent Anna Görögkatolikus Idősek Otthona - Gacsály

A Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat 2012. január 1-től vette át az Idősek Otthona fenntartását, Gacsály Község Önkormányzatától. Az intézmény otthont teremt elsősorban azoknak az időskorúaknak és azon, betegsége miatt önmagáról gondoskodni nem tudó 18. életévet betöltött személyeknek, akiknek egészségi állapota rendszeres gyógyintézeti kezelést nem igényel, ugyanakkor a napi gondozási szükségletük meghaladja a 4 órát. Lényeges szempont lehet, hogy nincs hozzátartozója, vagy családtagja napi munkája révén nem tudja megoldani az arra rászoruló családtagja gondozását. Az intézmény ellátási területe Magyarországra terjed ki.

Az intézmény az ellátást igénybe vevő részére teljes körű ellátást biztosít. Ez magában foglalja az otthonban élő lakók napi ötszöri étkezését, ruházattal, textíliával való ellátását, mentális gondozását, foglalkoztatását, egészségügyi ellátását. Célunk, hogy lehetőség szerint a családdal együtt munkálkodva alakítsunk ki egy családias otthont, ahol lehetőség szerint ne érezze olyan erősen korábbi életszakaszának hiányát. Az Idősek Otthona a település centrumában helyezkedik el. Az ellátottak elhelyezése 2 3 illetve 4 ágyas szobákban történik. A szobákban heverők, asztal, szék, éjjeli szekrény, fali polc és ruhás szekrény szolgálja az ellátott kényelmét. A személyes tárgyak bevitele és használata a berendezések befogadóképességének mértékében engedélyezett, illetve lehetséges. Gondozottaink idős, beteg rászoruló férfiak és nők. Az intézmény koedukált.

Az évszakoknak és ünnepköröknek megfelelően történnek a foglalkozások: húsvéti időszak előkészítése, tojásfestés, üdvözlőlapok készítése, ének tanulás; kirándulások, gyógyfürdő látogatások, városi séták, kiállítás és múzeumlátogatások, rendezvények látogatása; kézimunkakör, irodalmi délutánok, felolvasások, látogatások; adventi, karácsonyi készülődés, díszítés, díszek, üdvözlőkártyák készítése, mézeskalácssütés.

Feladatunk a keresztény pozitív, optimista életszemléletet közvetítése, amely reményt és méltóságot ad az emberi élet utolsó szakaszában is. Intézményünkben a lakók mentális ellátása ugyanúgy fontos, mint az ápolói, gondozói feladatok, ezért az egyéni, és csoportos foglalkozások szervezésére is nagy hangsúlyt fektetünk. Az Intézmény biztosítja az ellátott számára a beilleszkedés elősegítését, a konfliktushelyzetek kialakulásának megelőzését, az ellátást igénybe vevő testi-lelki aktivitásának fenntartását, megőrzését. Fontos a meglévő képességek fejlesztése, szinten tartása, a hanyatlás megelőzése.

Szent Simeon Görögkatolikus Idősek Otthona – Gacsály

A Szent Simeon Görögkatolikus Idősek Otthona 2018.augusztus 6-án nyitotta meg kapuját, mely Gacsályban a Széchenyi út 22 szám alatt található. A teljesen felújított, szép intézmény 15fő befogadására szolgál. Az új intézményben egy darab egyágyas, két darab kétágyas, két darab háromágyas és egy darab négyágyas szoba áll rendelkezésre.
kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.30 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 14.00 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered byForweb - Weboldal készítés