110 éves a Hajdúdorogi Egyházmegye című pályázat
2023. 04. 05.

A Hajdúdorogi Egyházmegye megalapításának 110. évfordulója alkalmából országos alkotói pályázatot hirdetett meg. Erre a pályázatra készült egy elbeszélés Zarándoklatok címmel, amelynek alapgondolatát a Hajdúdorogi Istenszülő Oltalma Szociális Szolgáltató Központban élő, 1925-ben született Papp Józsefné emlékei adták.

Édesanyám még egy-egy gondolat, rövid esemény erejéig vissza tud emlékezni arra, hogy az ő fiatalkorát, életét hogyan határozta meg a hit, a görögkatolikus vallás. Csak egy megfelelő pillanat szükséges, hogy meginduljon az emlékezés. Nagyapja az „amerikás” Tóth Imre tagja volt annak a küldöttségnek, amelyik a római pápához zarándokolt, hogy magyar nyelvű liturgiát kérjen a görögkatolikus hívek számára. A családban ezt az eseményt generációról generációra tovább mesélik, mert mindenki átérzi, érti, hogy mennyire fontos volt az embereknek, hogy az anyanyelvükön imádkozhassanak.

Emlékeink rövid elbeszélésbe foglalása, harmadik helyezést ért el az irodalmi kategóriában, és megtalálható, elolvasható azon a tárlaton, amelyek az alkotói pályázatra beküldött művekből állítottak össze a Görögkatolikus Metropólia hivatalában.

                                                                                                                                        Köszönettel: Dr. Haklné Papp Magdolna hozzátartozó

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés