15 éve hunyt el Szent II. János Pál
2020. 04. 03.

Az ő közbenjárását kérték a koronavírus-járvány végéért

Szükségünk van egymásra, hogy közösen kérjük a szent pápa közbenjárására az irgalmas Istent, hogy érjen véget a koronavírus-járvány – írja Stanisław Dziwisz bíboros, nyugalmazott krakkói érsek, közös imára hívva mindenkit április 2-án, II. János Pál halálának 15. évfordulóján. A pápa egykori személyi titkára a 2005-ben elhunyt egyházfő halálának időpontjában, 21.37-kor kérte a lelki bekapcsolódást.

„Akkor úgy éreztük, hogy árvákká lettünk, de tudtuk erősíteni egymást és vigaszt keresni Istenben, aki az Élet Forrása. Vajon ma képesek vagyunk – úgy, mint akkor – kitartani az egymás iránti kölcsönös szeretetben, közös fájdalmaink és vágyakozásaink közepette is? Vajon képesek vagyunk együtt keresni a reményt és együtt erőt meríteni az igazságból, mely akkor is valóságos és létező közösség, ha fizikailag nem találkozhatunk, és otthonaink ajtói zárva maradnak?” – kérdezi Szent II. János Pál egykori legközelebbi munkatársa.

Az évfordulóról Máriapócson, a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat által fenntartott II. János Pál Idősek Otthonában is megemlékeztek. Az ott élők között kiosztották az imádságot, amelyet el is végeztek a szép korúak, betartva a koronavírus-járvány miatt hozott intézkedéseket (1.5-2 méter távolságtartás, stb.).

Az ima így szólt:

„Mindenható Istenünk, az emberiséget sújtó világjárvánnyal szemben megújuló buzgósággal újítjuk meg Irgalmasságodnak való felajánlásunkat, melyet Szent II. János Pál is megtett. Neked ajánljuk, irgalmas Atyánk, az egész világ és minden ember sorsát. Alázatosan kérünk Téged: áldd meg mindazokat, akik a betegek gyógyításán és az egészségesek fertőzés-megelőzésén fáradoznak. A betegségben érintetteknek adj mielőbbi gyógyulást, a karanténban élő embereknek türelmet, az elhunytakat pedig fogadd be atyai házadba. Az egészséges emberekben erősítsd az önmagukért és másokért vállalt felelősséget, hogy betartsák a szükséges korlátozásokat és segítséget nyújtsanak a rászorulóknak.

Újítsd meg hitünket, hogy a nehéz időket Krisztussal, a Te Fiaddal éljük meg, aki érettünk emberré lett, és mindennap velünk van. Áraszd ki Lelkedet nemzetünkre és az egész világra, hogy azok, akiket a betegség elleni küzdelem most egyesített, egyesüljenek a Te dicsőítésedben is, aki a világmindenség Teremtője vagy, és odaadóan küzdjenek a bűn vírusa ellen is, mely az emberi szívet teszi tönkre.

Örök Atya, Fiad fájdalmas szenvedéséért és feltámadásáért irgalmazz nekünk és az egész világnak!

Mária, Irgalmasság Anyja, imádkozz érettünk. Szent II. János Pál pápa, Szent Fausztina és Istennek minden szentjei, imádkozzatok érettünk! Ámen.”

Magyar Kurír

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés