A fenntartói egységünk új, debreceni irodaépületét szentelték meg
2023. 12. 07.

Kocsis Fülöp érsek-metropolita szentelte meg december 7-én a Görögkatolikus Oktatási és Képzési Központ felújított épületét Debrecenben, a Faraktár utca 107. alatt.

A Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat részvételét ezen ünnepségen nem más adta, minthogy a fenntartói részleg ezen épület második emeletén nyitotta meg debreceni irodaegységét.
Az ünnepségen Kocsis Fülöp érsek-metropolita tanításában elmondta, hogy jó érzés volt bejönnie a felújított épületbe, ünneplő szívvel érkezett meg ide. – Mai nappal ebben az épületben sokféle tevékenység kapott áldást, mellyel minden diák, munkatárs érezheti még közelebb magához az Istent. Karácsony közeledtével pedig akár vehetjük úgy is, hogy ajándékként itt is marad – tanította érsek-metropolita atya ezekkel a szavakkal a résztvevőket.
Az épületszentelésen beszédet mondott dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, aki kiemelte, az egyik legjobb döntés volt szerinte mindaz, hogy az ekkori MÁV-épületet a görögkatolikus egyháznak adta az állam 2020-ban. – Nagy eredmény mindaz, és példa lehet az által is a görögkatolikus egyház, hogy folyamatosan nem egyről a kettőre, hanem rögtön a háromra lép. Ez az épületkomplexum is bizonyítja mindezt a maga sokféleségével – óvoda, iskola, szeretetszolgálat – ugyanis egy nyitott görögkatolikus erőt, bázist mutat, ahol a test, lélek, szellem egysége jelen lehet – fogalmazott dr. Semjén Zsolt. A miniszterelnök-helyettes hozzátette, az állam nevében is mondhatja, hogy kevés olyan jó helye van az állami pénznek, mint jelen esetben.
A december 7-i ünnepségen Papp László, debreceni polgármester pedig arról beszélt, nagy öröm a városvezetés számára, hogy egyre több gyermek, vagy a szüleik választják az egyházi fenntartású iskolákat a tanulásuk helyszínéül.
A szentelés után a világhírű Lautitia kórus is emelte produkciójával az ünnep fényét.
A Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat debreceni irodáját végül Kapin István atya, Szeretetszolgálatunk lelki igazgatója szentelte meg.

Szöveg: Palánki István Fotó: Kapin Benedek

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés