A Hajdúdorogi Főegyházmegye Székesegyházába látogattak
2022. 04. 30.

Az Istenszülő Oltalma Görögkatolikus Szociális Szolgáltató Központ hajdúnánási telephelyének lakói templomlátogatáson vettek részt április 26-án a Hajdúdorogi Főegyházmegye Székesegyházában.

A templom bronzkapuján látható 10 dombormű történetét ismertette a jelenlévőkkel Szaplonczay Gergely lelki igazgató. A jelenlévők közül többen első alkalommal zarándokoltak el a székesegyházba.

Az ikonosztázionon lévő ikonok jelentését és összetételét hallgathatták meg Kapcsai Viktor atyától, illetve megtudták, a székesegyház azt jelenti, hogy a püspöki szék ebben a templomban található. A máriapócsi templom felépítése idején a Szűz Anya kegykép őrzése itt valósult meg, ennek emlékére egy kegyképmásolatot itt őriznek.

Ezt követően gyertyát gyújtottak – aminek jelentése, hogy az angyalokkal együtt imádkozunk -, majd Gergely atya vezetésével közösen elénekelték: „Föltámadt Krisztus halottaiból, legyőzte halállal a halált és a sírban lévőknek életet ajándékozott”.

Az ellátottak nagyon várták a közös templomlátogatást, hiszen sokat jelent számukra az, amikor Isten házába térhetnek be.

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés