A közlekedés hete Hajdúnánáson
2023. 05. 23.

Az Istenszülő Oltalma Görögkatolikus Szociális Szolgáltató Központban Hajdúnánáson, a Magyar úti telephelyen, a közlekedési kultúra napja (május 11.) alkalmából egy egész hetes tevékenységsorozatot állítottak össze a Pszichiátriai betegek és Fogyatékossággal élő személyek otthona lakói számára.

Az intézmény munkatársai a mindennapokban folyamatosan foglalkoznak ezzel a témakörrel, hiszen nem zárt intézményként működik a szolgáltató központ, így az ellátottak közül többen kijárnak családtagjaikhoz, barátokhoz, piacra, boltba stb. A terület eredményes fejlesztéséhez gazdag szemléltetésre, ismétlődő gyakorlati alkalmazásra, valamint a téma sokoldalú feldolgozására van szükség. A témahét folyamán több területet érintettek, például a külső világ tevékeny megismerése környezeti tartalommal, beszélgetés a közlekedésről és a közlekedési eszközökről, szabályokról, melyik mód a legbiztonságosabb, hol kelhet át a gyalogos biztonságosan az úttesten stb. A tevékenység célja: a közlekedési eszközökről szerzett ismeretek felelevenítése. Vizuális emlékezet fejlesztése a látottak felidézésével, fogalomismeret bővítése, kommunikáció, aktív és passzív szókincs bővítése a közlekedési eszközökről beszélgetés közben. A munkatársak „erősítették” a lakókban bizalmi elvet: a közlekedésben a bizalmi elv szerint megbízunk, megelőlegezzük a bizalmat a közlekedés többi résztvevőjével szemben.

Összességében, hasznos és rendkívül gazdag ismeretanyaggal találkozhattak a hajdúnánási Istenszülő Oltalma Görögkatolikus Szociális Szolgáltató Központ ellátottjai a témahét során, május 15. és 19. között.

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés