A nemzedékek közötti harmónia rajtunk is áll!
2022. 06. 15.

Június 9-én a hajdúszoboszlói Szent Lukács Görögkatolikus Idősek Otthonában izgatottan készültünk egy újfajta megmérettetésre, hisz' nem volt még olyan játékos vetélkedőnk, ahol egy csapatban dolgoztak az idős emberek és a gyerekek. Az anyák napi ígéretünknek eleget téve meghívtuk az Éltes Mátyás Általános Iskola és Kollégium, EGYMI diákjait is a gyermeknappal egybekötött pünkösdi játéknapunkra.

A pünkösdhöz köthető játékokat már a 16. században dokumentálták, ezek a feljegyzések legtöbbször az ügyességi versenyek keretében választott pünkösdi királyságról szóltak, míg a gyermeknapot 1950-től ünnepeljük Magyarországon.

A május közepén beköszöntött melegnek köszönhetően szabadtéri programokat szerveztünk, amit - az amúgy nagyon várt - reggeli eső elmosott.  Szerencsére ez senkinek nem szegte kedvét és egy gyors újratervezéssel áttettük az épület különböző közösségi tereibe a programokat.

Az idősekből és gyerekekből vegyesen megalakult kis csapatok 5 különböző színhelyen próbálhatták ki tudásukat, ügyességüket. A játékos vetélkedő végén a résztvevők névre szóló emléklapot, egy kis finomságot és frissítőt is kaptak.

Nem titkolt célunk, hogy hagyományt teremtsünk ezzel a kis rendezvénnyel, erősítsük a két intézmény együttműködését, hiszen az új élményekkel való gazdagodás mellett, a generációk közelítése egymáshoz nagyon fontos mindkét korosztály számára.

Az újabb felejthetetlen együttlét ígéretével köszöntük meg egymásnak ezt a szép napot!

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés