A nyíregyházi állatparkban jártak
2023. 08. 29.

A Nyíregyházi Sóstó Zoo Állatparkba látogattak el a hajdúnánási Istenszülő Oltalma Görögkatolikus Szociális Szolgáltató Központ lakói.

Számtalan nyoma van annak, hogyan alkotta Isten az állatokat. Rácsodálkozhatunk, hogy minden élő teremtmény különleges, belső kóddal rendelkezik, és hogy Isten örömét leli az élővilág változatosságában.

 

Kutatások kimutatták, hogy az állatok közelségének jótékony hatása van az ember lelkiállapotára. Azt találták, hogy állatok társaságában az emberek légzésszáma és szívfrekvenciája normalizálódik, alacsonyabb lesz a koleszterinszintjük, stressz mutatóik (kortizolszint, vérnyomás, pulzus) csökkennek, a test természetes fájdalomcsillapítójának, az endorfinnak a mennyisége megnő, az immunrendszer működése pedig javul.

A napokban együtt fedezték fel és próbálták megérteni azokat a folyamatokat, amelyek által Isten sokszínű élővilága betöltötte bolygónkat. Ezért a hajdúnánási Istenszülő Oltalma Görögkatolikus Szociális Szolgáltató Központ, Fürdő utcai telephelyén lakó idősek ellátogattak a Nyíregyházi Sóstó Zoo Állatparkba.

A teljesen akadálymentes környezetben, hűs fák árnyékában kellemesen telt el a nap. 

 

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés