A Nyírségben kirándultak
2022. 12. 02.

December első napján kiránduláson vettek részt a hajdúszoboszlói Szent Lukács Görögkatolikus Idősek Otthona lakói.

Az időjárás kegyes volt a látogatókhoz, ragyogó napsütésben érkeztek meg Máriapócsra. A Kegytemplom látogatásával indult a program, ahová belépve közösen énekelték el a „Téged jöttünk köszönteni” kezdetű éneket. A közös ének után Balla János, a hajdúszoboszlói intézmény lakója osztotta meg ismereteit a Kegytemplom történetéről, beleszőve elbeszélésébe saját emlékeit is. Az érdekes történeteket hallgatva, mindenki saját képzelőerejét használva formálta képekké magában a történetek eseményeit és szereplőit.      Az idősek otthona lakója, Asztalos Levente versekkel köszönte meg János izgalmas és élvezetes beszámolóját.

            A fatemplom felkeresése után a kegytárgybolt választékából szemezgettek a lakók, hiszen mindenki szeretett volna egy kis emléket Máriapócsról magáénak tudni.

„…Isten veled, Anyánk, mi már elindulunk, talán mostan tőled utolszor búcsúzunk…”

            A kirándulók Máriapócstól elbúcsúzva Kállósemjén felé vették az irányt, ahol már nagy szeretettel vártak őket a Kállay kúria munkatársai. A 2015-ben teljes felújításon átesett kúria megtekintése és az igazán élvezetes tárlatvezetés tette még felejthetetlenebbé az Szent Lukács Görögkatolikus Idősek Otthona ellátottjainak a napját. A műemléki épület 1920-as évek hangulatát idéző kávéházában igazi előkelőségeknek érezhették magunkat a látogatók, melyet a kedves kiszolgálás csak felerősített.

             Az hajdúszoboszlói intézmény munkatársai és lakói ezúton is szeretnék megköszönni Orosz István Árpád görögkatolikus parókusnak, hogy lehetővé tette számukra a kúria parkjában található kápolna megtekintését.

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés