A Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat éves nagy zarándoklata Máriabesnyőre
2019. 05. 24.

A Szeretetszolgálat immár negyedik éve valamennyi intézménye számára lehetővé teszi a zarándoklaton való részvételt, melynek során közösen elzarándokolunk valamilyen Mária kegyhelyre. Az idén a Szeretetszolgálat munkatársaival közel 400 vettünk részt a május 23-án megszervezett zarándoklaton.

10 órától minden intézményből (Nyíregyháza, Debrecen, Hajdúnánás, Hajdúszoboszló, Szakoly, Máriapócs, Fehérgyarmat, Gacsály) folyamatosan érkeztek a munkatársak. Megismerhettük a kegyhely történetét, majd 11 órától kezdetét vette a közös program.

Ungvári Sándor igazgató úr köszöntötte a zarándoklatra érkező munkatársakat. A nap mottójának szánta azt a gondolatot, hogy igyekezzünk megörvendeztetni a Szűzanyát, változtassuk a bánatkönnyeit örömkönnyekké, majd arra kérte a Jóistent, hogy áldja meg a zarándoklatunkat és valamennyien kegyelmekben gazdagon térjünk haza.

Ezt követően közös Szent Liturgián vettünk részt. Gánicz László atya, a Szeretetszolgálat lelki igazgatója elmélkedésében megfogalmazta, hogy a mai napon az Isten arra hívott bennünket, hogy lépjünk ki a hétköznapok egyhangúságából, és nem máshová hívott, mint haza, hiszen a templom mindannyiunk otthona. Felhívta figyelmünket, hogy legyünk figyelmesek egymás iránt. Igyekezzünk figyelmes szeretettel fordulni a körülöttünk élőkhöz, a családtagjainkhoz és mindazokhoz, akik munkák során ránk vannak bízva.

A Szent István Egyetem éttermében elfogyasztottuk a közös ebédet, majd megtekintettük Magyarország egyik legnagyobb barokk kastélyát, a Gödöllői Királyi Kastélyt.

Hálás szívvel köszönjük a Szeretetszolgálat vezetőinek a zarándoklat megszervezését, hiszen mindannyian lelki és közösségi élményekkel gazdagodva térhettünk haza!

 

 

 

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés