A Szent Márton Görögkatolikus Szociális Szolgáltató Központ hírei
2022. 04. 26.

A Szent Márton Görögkatolikus Szociális Szolgáltató Központban már több éve hagyomány a nagyböjti keresztútjárás. Erre idén április 14-én került sor, amin ellátottak és dolgozók is egyaránt részt vettek.

Az eseményt rendhagyóvá tette, hogy Boros András görögkatolikus képlán is bekapcsolódott, még emelkedettebbé téve a keresztútjárás lelkiségét. Minden stációnál közös könyörgés hangzott el, ezt Jézus értünk történt szenvedéséről szóló gondolatok követték. A keresztutat pedig közösen énekelt dicsőítő dal zárta.

Az intézmény rehabilitációs osztályának lakói ünnep előtt megtekintették a húsvéti díszbe öltözött újszászi főteret és átadták a város tojásfájára készített tojásokat. A foglalkozás keretében beszélgettek a húsvéti hagyományokról és kipróbálták a város parkjában lévő kültéri fitness gépeket.  

Április 19-én a Szent Márton Görögkatolikus Szociális Szolgáltató Központban első alkalommal tartottak görögkatolikus Szent Liturgiát, melyet Szkiba Tibor szolnoki parókus és Boros András káplán közvetített az intézmény ellátottjai felé. A híveknek gyónásra is lehetőségük volt.

A Szent Liturgia Jézus Krisztus életének eseményeire emlékeztette  a résztvevőket. Nagy volt az érdeklődés az ellátottak körében, mindannyian pozitív élménnyel gazdagodtak.

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés