A szociális munka napja
2023. 11. 14.

November 12-én, a szociális munka napján azok előtt hajtunk fejet, akik az év minden napján szociális szolgálatot teljesítenek – felbecsülhetetlen értékű munkát végeznek az egyének és a közösség számára.

A szociális munka napját 1997 óta ünnepli a világ, a közösség és a társadalom megbecsülésének jeleként. Azokra a szakemberekre és dolgozókra gondolunk, akik segítik a nehéz életkörülményekkel és problémákkal szembesülő emberek mindennapi életét. Ez a nap felhívja a figyelmünket arra, hogy felismerjük és elismerjük a szociális munka fontosságát, nehézségeit és eredményeit is. A füzesgyarmati Szent Mihály Görögkatolikus Idősek Otthonában is – egy bensőséges ünnepségen – emlékeztek meg a szociális munka világnapjáról.

A Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat intézményeiben, Szent Lukács napon (október 18-án), nagyszabású rendezvény keretében, már megtörtént a dolgozók elismerése, de helyi szinten is rendeztek ünnepséget a füzesgyarmatiak.
Kiss Jánosné, a Szent Mihály Görögkatolikus Idősek Otthona intézményvezető tolmácsolta Ungvári Sándor igazgató úr és Kapin István lelki igazgató úr közös köszöntő levelét, majd az ellátottak köszöntője és szerény megvendégelés volt a program része.
Az ellátottak lelkesen készülve köszöntötték az intézmény minden dolgozóját, megköszönve munkájukat, amely egyben emberi hivatás is. Énekeltek és verseket szavaltak. Készült egy hatalmas szív is, melyet az ellátottak írtak alá, jelképezve, hogy fontos számukra a dolgozó, aki értük tevékenykedik nap, mint nap!

„A szeretet gyógyít, felemel, támogat, ezzel szolgálhatunk lelkesen másokat.
Olyan energia, ami sosem fogy el, s ha kapom, úgy érzem, nekem is adnom kell.”

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés