Ablak az örökkévalóságra
2023. 06. 30.

A hajdúnánási Istenszülő Oltalma Görögkatolikus Szociális Szolgáltató Központ Pszichiátriai betegek és Fogyatékossággal élő személyek otthonának lakói június 23-án Nyíregyházára kirándultak, ahol a Görögkatolikus Múzeum és Tanulmányi Házat értékeit tekintették meg.

A múzeum dolgozói nagyon kedvesen fogadtak bennünket. Kezdésként egy rövid kisfilmet nézhettünk meg, a magyar görögkatolikusság kialakulásáról. Ezt követően három szinten tekinthettük meg a magyarországi görögkatolikusok gazdag történelmi örökségét.

A kiállítás első sorban Északkelet Magyarország görögkatolikus emlékeit mutatja be. Többek között ikonokat, ikonosztázion faragványokat, liturgikus tárgyakat, evangéliumos könyveket láthattunk. E tematikus egység feldolgozásában nagy segítséget jelentett fogyatékkal élő lakóinknak a kisfilmek, játékos feladatok, pecsétgyűjtés (általa felismert tárgyak), a görögkatolikussághoz kötődő illatminták, illatok felismerése és különleges dallamok meghallgatásával szerzett élmények és ismeretek. Lelkünk nem mindennapi élményekkel gazdagodott és az összetartozás, empátia is megmutatkozott lakóink apró cselekedeteiben. Az otthoniakra is gondolva hoztunk magukkal az élmények által szerzett értékekből, képekből melynek bemutatására külön foglalkozást szervezünk.

A múzeumlátogatást követően, a szomszédos parkban pihentünk meg. Kis csapatunk élményekben és lelkiekben gazdagodva térhetett haza.

 

 

„Mert az Úr igaz,

igazságot szeret, az

igazak látják az ő

orcáját.”

Zsoltárok 11:7

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés