Adventi várakozás Újszászon
2023. 12. 14.

Az újszászi Szent Márton Görögkatolikus Szociális Szolgáltató Központ ellátottjai számára két esemény keretében - december 10-én vasárnap és 11-én hétfőn - folytatódott az a lélekmelengető, szép időszak, amellyel a közelgő karácsony ünnepére hangolódnak.

Az eseményről az intézmény munkatárrsai készítettek beszámolót: „Mindkét rendezvény a második adventi gyertyagyújtás hagyományához kapcsolódott. Egy kedves meghívásnak tettünk eleget, amikor a város adventi ünnepségéhez csatlakozva, lakónkkal közösen díszítettük fel a főtéren álló karácsonyfát, majd ünnepi versekből és dalokból álló műsorral ajándékoztuk meg a kedves közönséget. Kovács Anett intézményvezető asszony záró beszédében a második gyertya reményt szimbolizáló fontosságáról osztotta meg gondolatait, majd közreműködésével fellobbant a második gyertyaláng is a koszorún.

Az intézményünkben tartott, hagyománynak számító „Adventi teaház” elnevezésű rendezvény Tóth Ferenc atya, lelki vezetőnk szavaival vette kezdetét, aki a második gyertya jelentéséről, a remény fontosságáról beszélt a jelenlévőknek, miközben fény gyulladt a koszorún. A program további részében kreatív tevékenységek keretében asztali díszeket, képeslapokat, gyertyákat készíthettek az ellátottak és a közelgő Luca-napi hagyományokra emlékezve búzát ültethettek, amelyből a jövő évi termés minőségére következtethetünk majd. Végezetül karácsonyi dalok egyéni és közös éneklésével teremtettünk meghitt hangulatot.”

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés