Angyalbatyut a gyerekeknek!
2019. 11. 27.

A debreceni Szolgáltatópont is csatlakozott az Angyalbatyu programhoz

A karácsonyi ünnep előtt számos adománygyűjtést szerveznek országszerte. A nemrég megnyílt Szent Lukács Görögkatolikus Szolgáltatópont (Debrecen, Attila tér 7.) is csatlakozott a Katolikus Karitász által meghirdetett Angyalbatyu programhoz. Ez azt jelenti, hogy a debreceni iroda is egy gyűjtőpont, ahol le lehet adni a gyerekeknek szánt ajándékokat - dobozban. Az itt összegyűlt Angyalbatyukat a Debreceni és Nyírségi Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ és a Hajdúsági Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ lakásotthonaiban és nevelőszülő hálózatában élő gyerekeknek juttatják majd el az ünnep előtt. Ez közel 650 gyerkőcöt jelent. Emellett a Hajdúdorogi Főegyházmegyei Karitászhoz tartozó településeken működő csoportok is részt vesznek az adományok kiosztásában.

Hogyan készíthetek ajándékot?

Keress egy jó állapotban lévő, üres dobozt! Ezután döntsd el, hogy hány éves fiúnak vagy lánynak szánod ajándékod.

Mit tegyek a csomagba?

Bármit, aminek egy gyermek örülhet: játékot (társasjátékot, kártyát, építőjátékot, babát, plüssjátékot, autót, labdát, egyéb játékokat, stb.), könyvet, mesekönyvet, színezőt, tisztálkodási szerek (dezodort, fogkefét, fogkrémet, stb.), édességet (csokoládét, kekszet, stb.), sapkát, sálat, iskolai felszereléseket (füzetet, tollat, filcet, zsírkrétát, színes ceruzát, vízfestéket, temperát stb.), képeslapot vagy jókívánságot

Mi ne kerüljön a dobozba?

Romlandó, törékeny vagy folyékony ajándék.

Hogyan csomagoljam be a dobozom?

Lehetőleg úgy csomagold be szépen a dobozt, hogy szállítható legyen, de ki is lehessen nyitni. Ne ragaszd le, csak kösd át szalaggal. A biztonsági ellenőrzés miatt a csomagok átnézésre kerülnek, illetve önkénteseink egy-egy plusz ajándékot még hozzátehetnek (pl. édesség, naptár…stb.). A dobozra jól láthatóan írd fel, hogy milyen korú lánynak/ vagy fiúnak szánod ajándékod, pl.: „10 éves fiú″ vagy „6 éves lány”.

Az akció keretében, dobozolás és csomagolás nélkül is leadhatok ajándékokat?

Igen. Ha nincs dobozod, vidd el a gyűjtőpontra zacskóban az ajándékodat és mi bedobozoljuk.

Az akció keretében fogadnak-e külön játékokat, édességeket, ajándékokat, amely nem egy gyermeknek szóló korosztály szerint összeállított kész csomag?

Igen. Ha pl. több édességet, vagy játékot ajánlanál fel, hozd el a gyűjtőpontra és azokból is tudunk ajándékcsomagot készíteni további gyermekek számára.

Hol és mikor adhatom le ajándékdobozom vagy a csomagolatlan ajándékokat?

A meghirdetett gyűjtőpontokon, amelyeket megtalálsz a www.angyalbatyu.hu oldalon. Az elkészült ajándékcsomagot a helyszíneken jelzett időpontig, de legkésőbb december 13-ig juttasd el a gyűjtőpontra! A Hajdúdorogi Főegyházmegye Debrecenben és Budapesten várja a felajánlásokat.

Szent Lukács Görögkatolikus Szolgáltatópont

4029 Debrecen, Attila tér 7.

gyűjtés ideje: december 13-ig

Nyitva: hétfőtől péntekig 8.00-12.00

Leövey Klára Görögkatolikus Gimnázium, Közgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola

1081 Budapest, Bezerédj u.16/a

Gyűjtés ideje: december. 20-ig

Nyitva: hétfő-péntek 8.00-16.00

Amennyiben valaki postai úton kívánja ajándékát eljuttatni hozzánk, úgy ezt a gyűjtőpontok valamelyikére kérjük elküldeni. Mindenképpen add postára december 10-ig, hogy még időben eljusson hozzánk és meg tudjuk szervezni az eljuttatást! A többi gyűjtőpontot itt találod!

Hova kerülnek az ajándékok?

Az összegyűjtött ajándékokat a Katolikus Karitász országos önkéntesi hálózatán keresztül juttatjuk el a gyermekekhez, amelyeket családlátogatások alkalmával vagy a Karitász szervezeteinél, illetve ünnepi műsorok alkalmával veszik át a gyermekek még az ünnepek előtt.

Adhatsz angyalbatyut on-line adományozással is: www.karitasz.hu. Néhány ezer forintból összeállítjuk csomagodat egy gyermeknek!

Segíthetsz a 1356-os adományvonal hívásával is! Hívásonként 500,- forinttal támogathatod a gyűjtést!

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés