Anyák napja az otthonban
2022. 05. 13.

„Anyámnak nem gyújtottam gyertyát. A fényt nem lehet megvilágítani” /Szabó Magda/

      Az anyák napja egy olyan ünnep, amit szinte minden korban, minden országban és kultúrában megünnepeltek és ünnepelnek a mai napig. Az édesanyák jelentősége a legnagyobb az életben, hiszen az anyaságnál, egy új élet születésénél nincs fontosabb és felemelőbb feladat a világon.

     Már az ókori egyiptomiak, később pedig a görögök és a rómaiak is fontosnak tartották az anyák, a nők tiszteletét. Magyarországon a Vöröskereszt nevéhez fűződik az első hivatalos anyák napja, amit 1925-ben még együtt ünnepeltek a hagyományos Mária tisztelettel, de pár évvel később egy miniszteri rendelet az iskolai ünnepségek közé sorolta.

     A Szent Lukács Görögkatolikus Idősek Otthonában 2022. május 3-án ünnepeltük, köszöntöttük az édesanyákat. A kellemes tavaszi időt kihasználva az udvaron tartottuk kis ünnepségünket, melyre nagy izgalommal, szebbnél szebb versekkel, dalokkal készültek lakóink.

     A hajdúszoboszlói Éltes Mátyás Általános Iskola növendékei meglepetés műsorral érkeztek hozzánk. Nagyon szép táncaikkal és szívet melengető dalaikkal csaltak hol mosolyt, hogy könnyeket lakóink arcára. A gyerekek megható műsorát csokoládéval és kis ajándékkal köszöntük meg, és örömmel vették meghívásunkat június első hetére, amikor is egy játékos vetélkedővel egybekötött kerti parti keretei között szeretnénk velük együtt a gyermeknapot ünnepelni.

   „Te minden erőnél erősebb erő: anyai szeretet! Te emberi testbe öltözött napfény! Te Isten szívéből leszállott szent láng, haláltól nem félő, erős gyöngeség!"

/Gárdonyi Géza/

 

           

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés