Az adomány olyan ajándék, amely mindkét félnek örömet szerez
2024. 01. 13.

A kemény mínuszok idején a rászoruló embereknek meleg ételt osztottak és adományokat gyűjtöttek a Szent Lukács Görögkatolikus Szolgáltatópont munkatársai Debrecenben, az Attila téren.

Az adakozásra egész évben akad lehetőség, az év vége, különösen a karácsony közeledtével az emberek nyitottabbá válnak arra, hogy valamilyen formában segítsenek. Az ünnepek elmúltával azonban kevesebb figyelem vetődik a rászorulókra, pedig az év kezdete sokaknak okoz nehézséget, hiszen elfogynak az adományok, a hideg időben pedig csekély jövedelmüket főleg tüzelőre költik.

A Szent Lukács Görögkatolikus Szolgáltatópont munkatársai az év minden szakában igyekeznek támogatásukról biztosítani azokat, akiknek szüksége van a segítségre. Mint ahogyan tették ezt január 12-én is, amikor 100 adag meleg ételt – tarhonyás húst - osztottak szét Debrecenben, az Attila tér 7. szám alatti székhelyükön.

Tettük ezt azért is, mert a karácsonyi ünnepek után egyre inkább kiürülnek a rászorulók tartalékai, elfogynak a kapott adományok. Egyik állandó támogatónk jóvoltából tudtunk most meleg ételt osztani, egy olyan adakozónak köszönhetően, aki már hosszú idő óta, rendszeresen segíti munkánkat, s ezáltal rászoruló embertársainkat – tájékoztatott Sveda Anita, a Szent Lukács Görögkatolikus Szolgáltatópont vezetője.

Sveda Anitától megtudtuk, hogy a nap során - az ételosztás mellett – adományokat, elsősorban játékokat, gyermek- és felnőtt ruhaneműt is gyűjtöttek.

Az év végén is sok emberen segíthettünk, Istennek hála, nagyon sok család karácsonyfája alá került az adományunk, így most a mi tartalékaink, adományaink is kifogytak, ezért köszönettel fogadjuk a jó szándékú emberek felajánlásait, legyen az élelmiszer, ruha- vagy tisztítószer adomány, hogy majd azokat rászoruló nagycsaládosoknak, gyermeküket egyedülő nevelő szülőknek, időseknek, betegeknek továbbadhassuk. Mert az adomány olyan ajándék, amely mindkét félnek örömet szerez

 – tette hozzá a Szent Lukács Görögkatolikus Szolgáltatópont vezetője.

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés