Az államalapítás és az új kenyér ünnepe Újszászon
2023. 08. 21.

Magyarország nemzeti ünnepe és hivatalos állami ünnepe az államalapítás és az államalapító I. (Szent) István király emlékére, augusztus 20-ai ünnepséget rendeztek az újszászi Szent Márton Görögkatolikus Szociális Szolgáltató Központban.

Az ünnepi alkalmon részt Dobozi Róbert, Újszász város polgármestere, Szkiba Tibor parókus, Boros András atya, valamint Kapin István, a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat lelki igazgatója. Az eseményt Kovács Anett, a Szent Márton Görögkatolikus Szociális Szolgáltató Központ intézményvezetője nyitotta meg, ezt követően a jelenlévők elénekelték a Himnuszt, majd az ellátottak és a felkészítők közös műsorral emlékeztek meg az államalapításról.

Az ünnepség után imaóra keretében folytatódott a megemlékezés, melyet Boros András atya vezetett.

Augusztus 20-ika az új kenyér ünnepe is, hiszen ilyenkor ér véget az aratás. A kenyér a magyar ember számára mindig is az életet, a megélhetést, az otthont jelentette. Azzal, ahogyan nemzeti szín szalaggal átkötött kenyérrel ünneplünk, kifejezzük, hogy a haza és az élet összekapcsolódik. Örülünk, hogy vége az aratásnak és jövőre is lesz kenyerünk.  Adjunk hálát érte minden évben!

Az ünnepséget a megszentelt kenyér elfogyasztása zárta.

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés