Az élmény a legnagyobb ajándék
2021. 12. 23.

Igazán látványos és hangulatos a nyíregyházi adventi vásár. Sokak örömére idén egy új elemmel bővült a forgatag. A bátrak, kiknek nincs tériszonya, „szédítő” magasságból, a 30 méteres óriáskerékről csodálhatják meg a megyeszékhely belvárosát.

A napokban egy hajdúnánási család, Nagy Antal és felesége, Gabi hét gyermekkel érkezett a gyönyörűen feldíszített nyíregyházi vásárba, s útjuk egyenesen a több színben tündöklő építményhez vezetett. Gabi kivételével mindannyian kipróbálták az „óriásélményt”, s beszámolójuk alapján nagyon élvezték a (kör)utazást. „Nagyon szeretem a várási forgatagot, szeretem a kürtőskalács illatát.” „Egy élmény volt így karácsony előtt, amit soha nem felejtjük el, örökre megmarad” – hangzik a gyerekektől az élménybeszámoló, akik közül a kisebbek óvodás- és kisiskolás korúak, míg a nagylányok 12-14 évesek, a Nagy házaspár pedig nevelőszülőként gondoskodik róluk már évek óta nagy szeretettel.

Az óriáskerékre jegyeket egy jó szándékú felajánlótól, Tassy Gergőtől kapták, aki a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálaton keresztül már évek óta támogatója valamelyik intézményegységének, most a nevelőszülői gondoskodásban élő gyermekeket szerette volna megajándékozni az „óriáskerék-élménnyel”. 

-Nyáron például állatkerti belépőjegyekkel leptem meg a gyerekeket, s remélem, 2022-ben még többet tudok majd adni. Tervezem, hogy színházjegyekkel ajándékozom meg őket, hogy lehetőséget teremtsen ahhoz, hogy többfelé járjanak, több élményt szerezzenek, éljenek meg. Nem lehet tudni, hogy azoknál, akik részt vesznek egy állatkerti sétán, vagy egy színházi előadáson, milyen pillangóhatást érünk el. Egy plusz élmény ösztönző lehet számukra, hogy jobban teljesítsenek, jobban tanuljanak, mert látják, tapasztalják, ha valaki tanul, jobban halad az életben. Mindegy honnan, milyen környezetből jön. Ha követ dobunk a tóba, az hullámot gerjeszt, s minél több követ dobunk, annál több hullám fog kialakulni. Mert az élmény a legnagyobb ajándék, s egy jó élményre egész életükben emlékezni fognak – mondta Tassy Gergő a Szeretetszolgálat támogatója. – Hálás vagyok az Istennek, hogy nekem megadta azt a lehetőséget, hogy jó szívvel adakozhassak. Segíteni tudjak másokon, sőt, barátaimat, ismerőseimet is ösztönözni tudjam, hogyha tehetik, támogassanak egy-egy jó célt. S büszkén mondhatom, ők is örömmel megteszik. Egyikőjük mondta is: amit a jó Isten adott nekünk, azt valahogyan vissza kell adnunk azoknak, akik hátrányos helyzetűek.

-Nagyon jól esett ez a felajánlás Most belevetjük magunk a forgatagba, az óriásélmény mellé még forró teát és kürtőskalácsot is kaptunk ajándékba, egy ajándék volt ez a nap. Köszönjük szépen a lehetőséget! – mondja a gyermekeket nevelő Nagy Antalné Gabi, aki elárulta azt is, hogy a nap az „óriás-élmény” után otthon mézeskalácssütéssel folytatódik. – Mint mindegyik családban, így nálunk is minden napra jut valami teendő, különben összetorlódnának a feladatok, s a végén nem jutna kellő idő az ünneplésre. Ezt pedig nem szeretnénk, mert a gyerekek már nagyon várják a karácsonyt.

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés