Az idősek meglepetéselőadása Hajdúnánáson
2022. 12. 19.

Az Istenszülő Oltalma Görögkatolikus Szociális Szolgáltató Központ hajdúnánási munkatársai és lakói december 6-án meglepetéssel készültek a hajdúnánási Szent Anna Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ anyaotthonában élő fiatal anyáknak és gyermekeiknek.

Csukás István: Sün Balázs című meséjét játszották el bábok segítségével, majd az idősek által készített sün figurákat odaajándékozták a gyerekeknek, akik cserébe egy saját kezük lenyomatát ábrázoló képet adtak át az otthon lakóinak a találkozás emlékére. Az izgalmas és sok tekintetben különleges napot közös mézeskalács készítés zárta. 

Simon Mihály, az Istenszülő Oltalma Görögkatolikus Szociális Szolgáltató Központ intézményvezetője sok éves tapasztalattal rendelkezik a gyermekvédelem területéről. A hagyományteremtő programról elmondta, hogy sok az átfedés az idősgondozásba bekerülő emberek és a gyermekvédelembe vett gyerekek sorsa között, hiszen sokaknak  nincs családja. Senki nem látogatja őket, ezért akár pótolhatják a hiányzó családot. Az időseknek a kisgyermekkel való találkozás felemelő érzés volt, eszükbe juttatták saját unokáikat. A kicsiknek pedig a nagyszülő hiányát pótolták az idősek. A program szervezői és a résztvevők remélik, hogy rendszeressé válhatnak a hasonló találkozók, és további közös programokat tudnak majd tartani.

 

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés