Az idősek tisztelete
2023. 10. 21.

Ősi és érett kultúrákban az időseket nem azért tisztelték, mert „fáradságos életükkel kiérdemelték", nem is abból a józan előrelátásból, hogy „egyszer én is öreg leszek, s milyen jó lesz, ha nem felejtkeznek meg rólam”, hanem azért, mert a lélek még érzékenyebb, a szellem nyitottabb. Az idős ember óriási élettapasztalatával, olyan értékeket jelenít meg, amely a fiatalabb generáció számára példa értékű kell, legyen.

Az idős ember nem teher, hanem felbecsülhetetlen érték: nem a mulandóságot látom ráncaiban, fáradt mosolyában, hanem ami a lelkében lakik!
Október 1. az Idősek világnapja, amelyről világszerte megemlékeznek az emberek tiszteletüket kifejezve az idős emberek iránt. Az Istenszülő Oltalma Görögkatolikus Szociális Szolgáltató Központ hajdúdorogi és hajdúnánási telephelyein, egy egész hónapon át tartó programsorozattal tisztelektek a szépkorúak előtt.
A Hajdúnánás, Fürdő u. 1. szám alatti telephely lelki vezetője, Lukács Imre atya vezetésével, közös imádsággal kezdődött az idősek tiszteletére szervezett program. Imre atya elmondta, milyen fontos, hogy ez a korosztály átadja élettapasztalatait a fiataloknak, így védve, mint egy kendővel beborítva őket a hibás döntésektől.
Az atya szívhez szóló szavai után Erdősné Dézsi Ágnes egy emléklappal köszöntötte az intézmény legidősebb ellátottját, a 93. éves Csiha Mártonnét. Ezt követően, a Segítséggel Élők  Otthona fiataljai egy vidám, zenés műsorral kedveskedtek a lakóknak, melyet cserébe vastapssal köszöntek meg. 

 

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés