Az újonnan megnyíló Szent Simeon Görögkatolikus Idősek Otthonának ünnepélyes házszentelése
2018. 08. 13.

Az intézmény ünnepélyes megnyitásával egybekötött házszentelésre 2018. augusztus 9-án került sor Főtisztelendő Kocsis Fülöp érsek-metropolita és Főtisztelendő Szocska A. Ábel nyíregyházi megyéspüspök atyák által.

A Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat 2017 októberében kapott befogadást a finanszírozási rendszerbe 15 fős idősek otthona szolgáltatásra, Gacsályba. A településen már működik a Szeretetszolgálat fenntartásában, Szent Anna Görögkatolikus Idősek Otthona néven egy 16 fős idősek otthona, így az új szolgáltatás megszervezésére fenti intézmény telephelyeként, Szent Simeon Görögkatolikus Idősek Otthona néven került sor.

Az új idősek otthona helyszíne korábban szolgálati lakásként funkcionált, majd a Szeretetszolgálat tulajdonszerzését követően a gyermekvédelemben élő gyermekeink és kísérőik nyári táborhelyeként. A befogadásról szóló döntést követően kezdődtek meg a felújítási és átalakítási munkálatok, melynek eredményeként az épület kívül belül megújult: a tetőcsere, külső szigetelés, a külső és belső burkolat cseréje, új funkciónak megfelelő belső terek kialakítása mind azt a célt szolgálta, hogy az ide költöző 15 idősnek megfelelő körülmények között nyújthassuk a teljes körű ellátást.

A felújítást a Szeretetszolgálat önerőből valósította meg.

Az intézmény ünnepélyes megnyitásával egybekötött házszentelésre 2018. augusztus 9-án került sor Főtisztelendő Kocsis Fülöp érsek-metropolita és Főtisztelendő Szocska A. Ábel nyíregyházi megyéspüspök atyák által. Az ünnepségen köszöntőt mondott Ungvári Sándor a Szeretetszolgálat igazgatója, Pappné Nagy Tünde intézményvezető asszony és Tilki Attila a település országgyűlési képviselője.

 

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés