Bemutatkozott az új irodavezető
2020. 03. 11.

Önkéntes találkozót szerveztek

2020 februárjától Sveda Anita a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Karitatív Irodájának új vezetője. Egyházunk életében nem ismeretlen a személye, hiszen a Debrecenben működő Korai Fejlesztő és Gyermekrehabilitációs Központ intézményvezető helyettese is egyben. Emellett többször is aktívan részt vett már a karitatív munkákban, így az ételosztások során is találkozhattak vele az elmúlt években. Az új irodavezető többek között erről is beszélt szakmai tapasztalatai mellett a március 9-én rendezett önkéntes találkozón.

Sveda Anita kiemelte: a jövőbeni feladatok ellátásához szükséges forrásokat támogatók, adakozók, önkéntesek bevonásával, segítségével szeretnék megvalósítani. Ismertette azokat a lehetőségeket, programokat, melyekhez önkéntesként lehet csatlakozni. Ezt követően tea, pogácsa, sütemény mellett kötetlen beszélgetés keretében együtt gondolkodtak a lehetőségekről. A jelen lévők közül sokan már évek óta a csapatban vannak, de voltak, akik most először látogattak el egy ilyen találkozóra. A tapasztaltabbak megosztották az önkéntes munkával kapcsolatos ötleteiket, megfogalmazták, milyen sokat kapnak maguk is ettől a tevékenységtől.

Az önkéntességről

„Fontos felismerni és megragadni az alkalmas időt a szolgálatra, a másokhoz való odafordulásra. Keresztényként Istennek valamennyien munkatársai vagyunk, és Krisztus példát adott mindenkinek. Ahogyan Ő szolgált, nekünk is úgy kell tennünk. Az önkéntes is, amikor ételt oszt, beteget látogat, nem mást tesz, mint észreveszi felebarátját. Vegyük észre a közvetlen környezetünkben lévő rászorulókat, akiknek sokszor egy apró gesztus, egy mosoly is sokat jelent.”

Gánicz László, a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat lelkivezetője

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés