Betegek és gyógyítók búcsúja Máriapócson
2023. 05. 27.

A betegek és gyógyítók búcsúján vettek részt május 21-én az Istenszülő Oltalma Görögkatolikus Szociális Szolgáltató Központ hajdúnánási és hajdúdorogi három telephelyének lakói Máriapócson, az Istenszülő gyógyító segítségét kérve.

Gyógyítók alatt nemcsak az orvosokat értjük, hanem minden segítő szakmában való munkaerőt (ápoló, mentős, szociális munkás stb.,), mely tevékenységet csak lélekkel lehet végezni. A test gyógyítóinak akkor sikeres maradéktalanul a fáradozásuk, ha együttműködnek a lélek gyógyítóival, a papokkal. Jézus Krisztus átélte a testi-lelki szenvedést, ezért tud szolidaritást vállalni a beteg-szenvedő emberrel. Szűz Mária szívét is tőr járta át, ahogy az evangélium mondja. Nem vagyunk tehát egyedül a szenvedésben, mert az égiek, velünk vannak, velünk éreznek, segítenek.

Az Istenszülő Oltalma Görögkatolikus Szociális Szolgáltató Központ ellátottjai máriapócsra érkezésük után, imádsággal köszöntötték a Szűzanyát, majd Szent Liturgián vettek részt. Az érseki Szent Liturgiát követően, a hívek felvehették a betegek kenetét. A betegek kenetét a pap ima kíséretében adja fel, hogy a súlyos beteg kegyelemben részesüljön, megerősödjön az örök jutalom reményével. Bűneitől feloldozást nyerjen, felkészüljön élete kijavítására és leküzdje a betegségét, vagy türelemmel viselje. A betegek kenete olyan szentség, mellyel az egyház, a veszélyes betegségben szenvedőket, a szenvedő és megdicsőült Jézusnak ajánlja, hogy megenyhüljön a szenvedése, megmeneküljön.

A kegytárgyak vásárlása és megáldása után hazaindultak, útközben még egy közös fagylaltozásra is volt lehetőségük. A is zarándok csapat kegyelmekben gazdagodva térhetett haza a nap végén.

 

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés