Családi nap Füzesgyarmaton
2023. 07. 06.

A füzesgyarmati Szent Mihály Görögkatolikus Idősek Otthona június 30-án rendezte meg Családi napját. A színes programokkal tarkított rendezvény különösen fontos az intézményben élők számára, hiszen együtt ünnepelhetnek hozzátartozóikkal, barátaikkal.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Koncz Imre Füzesgyarmat Város polgármestere, Jakab Zoltán Tibor plébános, a Füzesgyarmati Római Katolikus Egyházközösség vezetője.

Az ünnepség az idősotthonnal szomszédos, Szűz Mária a Világ Királynője római katolikus kápolnában kezdődött, ahol Kapin István, a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat lelki igazgatója, az intézmény lelki vezetője imádságos gondolatokat osztott meg a jelenlévőkkel.

Visszasétálva az otthonba lehetőség volt a felfrissülésre, egy kis vendéglátás keretében, majd az ellátottak munkáiból készült kiállítás és fotógyűjtemény megtekintésére, ezt követően - a jó időre való tekintettel - az udvaron felállított színpadon elkezdődtek a zenés-szórakoztató produkciók.

Az ünnepséget a város vezetője nyitotta meg, majd Kapin atya osztotta meg gondolatait.

Kiss Jánosné intézményvezető ünnepi köszöntőjében kiemelte, hogy „az összetartozás jegyében gyűltek össze, s azok tartoznak össze, akiket valami összeköt. A jelenlévőket az intézményben élők jóléte, a róluk való gondoskodás köti össze”. A Családi nap egyben kibővített lakógyűlés is, így Kiss Jánosné intézményi tájékoztatójában beszámolt az elmúlt időszak beruházásairól, nagyobb eseményeiről, valamint a jövőbeli tervekről is szólt.

A megnyitó után a színpadon a szórakoztató műsorok következtek, elsőként a Füzesgyarmati Mazsorett Együttes színvonalas produkcióját láthatta a közönség, őket a Szent Mihály Görögkatolikus Idősek Otthonában élők kis csoportjából alakul Fűzfa énekkar lelkes tagjainak előadása követte, akik ismert népdalokból összeállított csokrukat citera kíséretében adták elő.

Az intézmény ellátottjainak másik műsorszáma egy ülőtánc volt. Ennek a mozgásformációnak a segítségével bárki élvezhette a zene és a mozgás jótékony hatását, aminek köszönhetően javul a kedélyállapot, oldódik a felgyülemlett feszültség, s nem csak a testre hat jótékonyan, hanem vidámságot jelent a léleknek, az agynak pedig tréninget.

Nem csak az idősek otthonának lakói, hanem annak munkatársai is előadással készültek az eseményre, egy páros, humoros jelenetet adtak elő, majd egy látványos táncot mutattak be a közönségnek. Felléptek még a Családi napon az idén 51 éves Arany Páva Díjas Füzesgyarmati Népdalkör és a körösladányi Rezeda Citerazenekar tagjai is.

A műsor zárásaként az idősotthon lakói a dolgozókkal közösen léptek színpadra, mely inspirálólag hatott az ellátottakra, hozzátartozókra, vendégekre, az intézmény munkatársaira egyaránt.

A színvonalas előadások után tombolasorsolás következett, amelyre nagyon sok nyereményt ajánlottak fel a hozzátartozók, dolgozók és az intézménnyel kapcsolatban álló vállalkozások.

Végezetül sor került a finom vacsora elfogyasztására, melyhez a hangulatos élőzenei aláfestést a békéscsabai Kemény Gitárklub szolgáltatta.

 

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés