Egy angyali történet
2020. 05. 05.

A rajzokkal meg akarta mutatni, hogy az Úr velünk van

Rengeteg hívő és nem hívő ember mond köszönetet annak a fiatal spanyol illusztrátornak, aki rajzokkal ad reményt az embereknek. Az ábrák legfontosabb üzenete, hogy ebben a nehéz időszakban Isten nemhogy elfordult az emberektől, hanem pont fordítva: ott van velünk a bajban is! María Olguín spanyol illusztrátornő rajzai az elmúlt napokban villámgyorsan terjedtek az Instagramon és a WhatsAppon. A 38 éves művész rajzain Jézus, Mária és az angyalok koronavírussal fertőzött betegeket ápolnak. Arra emlékeztetnek bennünket, hogy Isten velünk van a szenvedésben is.

„Ezekkel a rajzokkal meg akartam mutatni, hogy az Úr velünk van”- nyilatkozta az Aleteianak az asztúriai (északnyugat-spanyolországi) származású María Olguín, akinek rajzai sok internetezőt meghatottak. A koronavírussal fertőzött betegeket ápoló angyalokat ábrázoló rajzokat alig pár nap alatt rengetegszer megosztották az interneten, a betegápolók feltették saját WhatsApp falukra. Pár nappal később María készített egy Máriát és Jézust ábrázoló rajzot, majd egy másik képet, ezúttal a Szent Családról, amint a karanténban élő családoknak segítenek mindennapi tevékenységeikben.

A rajzok ötletének megszületése egy kicsit a véletlen műve: „Nem igazán gondolkodtam rajta… Egyszerűen csak muszáj volt kifejeznem valami számomra fontosat.” – magyarázza María. „A járvány kitörésekor nem ijedtem meg különösebben. Természetesen betartottam az előírásokat, de azt gondoltam, az egészet eltúlozzák.” – ismerte el a fiatal művész. Az egyik nap betért egy templomba és úgy érezte, hogy Isten arra kéri, imádkozzon a betegekért, az ápolókért és mindazokért, akik a kórházakban dolgoznak. „Egyértelműen azt kérte tőlem, hogy minden nap imádkozzak értük.” – mondja. Másnap a munkahelyén egész nap egyetlen kép volt a fejében: a koronavírusos betegeket ápoló angyalok képe. „Isten vigyáz a betegekre. Ő vigyáz ránk.” – ez a gondolat nem hagyta nyugodni. „Sok munkám volt, ezért a rajzolást későbbre halasztottam. De aznap a templomban találkoztam édesanyám egyik barátnőjével, aki épp a betegekért és ápolóikért imádkozott hangosan. Az angyalokhoz imádkozott. „Mintha áramütés ért volna: azt éreztem, hogy azonnal rajzolnom kell, hogy így a magam módján én is Isten szeretetének eszköze lehessek.” – magyarázta María, aki 12 évvel ezelőtt, 26 éves korában tért meg.

„Akkoriban a hit nem jelentett túl sokat a számomra. Kamaszként nem éreztem jól magam a bőrömben, és nem értettem a szüleim elköteleződését a különböző evangelizációs mozgalmakban, amelyek ráadásul anyagi gondot is okoztak a számukra. Ez a tapasztalat eltávolított Istentől.” – mesélte. Ekkortájt találkozott össze olyan fiatalokkal, akik boldognak tűntek. Ez kíváncsivá tette. Beszélgetéseik során a fiatalok lelkesen meséltek a hitükről. Ezek után nem sokkal egy napon María a tabernákulum előtt találta magát: „Akkor, életemben először, biztosan tudtam, hogy Isten végtelenül szeret engem, és hogy mindig velem van. A templomból kijövet szépnek, ragyogónak éreztem magam, mert tudtam, hogy Isten szeret.”

Miután posztolta rajzait az Instagramon, María sok üzenetet kapott betegápolóktól, akik feltették a képeket saját WhatsApp üzenőfalukra. Egy hölgy azt írta, hogy az angyalokat minden nap elküldi koronavírussal fertőzött beteg édesanyjának. Egy ateista orvos kérte, hogy imádkozzon érte. „Boldog vagyok, hogy a rajzoknak köszönhetően lehet Istenről beszélni és érzékeltetni az Ő jelenlétét a betegek és ápolóik mellett.”

María Olguín a jövőben is folytatja tovább ezt a szolgálatot.

Forrás: Aleteia, fordította: Nagyné Molnár Ildikó

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés