Egy tonna édességet osztottak szét
2020. 07. 23.

A 4 millió forint értékű felajánlásból már 6000 gyerek kapott.

A debreceni Best Shop Üzletláncnak köszönhetően több mint egy tonna édességet osztottak szét rászorulók között az év során. A Karitatív Testület jóvoltából sok egyházi intézmény és civil szervezet kapott ebből az adományból, sőt a koronavírus járvány ideje alatt a tartósélelmiszer csomagokba is jutott belőle.

Az átadás egyik helyszínére, a Debreceni és Nyírségi Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ Békés utcai lakásotthonába személyesen vitte el az édességet Széles Diána, a város alpolgármestere. És hogy miért pont a görögkatolikus intézményben tette tiszteletét, annak nagyon egyszerű az apropója: az itt élő fiatalok is részt vettek ugyanis a Derék utca 22. szám alatt található társasház festésében. „Úgy gondolom, ha már önkéntesként segítették a Karitatív Testületet, akkor a több hónapos adományosztás végén hozzájuk jönnénk el személyesen. Ez is bizonyítja, hogy milyen erős város Debrecen. Ezeknek a fiataloknak ugyanis nem könnyű az életük, különböző családi nehézségek miatt élnek lakásotthonban, távol a sajt családjuktól. Úgy gondolom, méltóak arra, hogy sokadik alkalommal is hozzájuk látogassunk el.” – fogalmazott az alpolgármester.  Mint mondta: olyan érdekes, Debrecenben azok, akik rászorulnak, sokszor ők adnak a sorstársaiknak, akár önkéntes munkájukkal is. „A Karitatív Testületben megvalósul az, ami Debrecen erejét mutatja: egymásért milyen sokra vagyunk képesek, és tudunk adni annak ellenére, hogy nekünk is kevés van. Külön köszönet illeti a lakásotthonos kollégákat, hiszen nem egyszerű az ő dolguk sem, de akár mikor ide jövök, itt mindig tisztaság és rendezett környezet fogad. Ez egy igen fontos szociális rendszer, ami jól működik, és a nehéz sorsú fiatalok méltó körülmények között élhetnek - nekik köszönhetően.”

Komolay Szabolcs alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője külön köszönetet mondott azoknak a gazdasági szereplőknek, akik komoly felajánlásokat tesznek, ezzel egészítve ki a város által végzett szociális ellátórendszer munkáját.

Kerekes Anikó, a Best Shop Üzletlánc pénzügyi vezetője azt mondta: a tervek szerint részükről a jövőben is folyamatos lesz az adományozás, ez lehet akár vegyi áru vagy élelmiszer felajánlás is.

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés