Élelmiszeripari cégek segítségét várja a Katolikus Karitász
2020. 08. 14.

Fontos, hogy ezeket a családokat célzottan tudják támogatni

A Covid-19-járvány okozta válság elhúzódó hatásait most együtt próbálja enyhíteni a kormányzat, a gazdasági és a civil szféra. Az Agrárminisztérium rendelete a válságban különösen érintett élelmiszeripari cégek megsegítését tűzte ki célul, oly módon, hogy közben a rászorulók is részesülnek a támogatásból.

Az Agrárminisztérium által a Nemzeti Élelmiszergazdasági Válságkezelő Program keretében kiadott 25/2020. (VI. 22.) AM rendelet lehetőséget biztosít az élelmiszeripari gyártóknak, feldolgozóknak arra, hogy vissza nem térítendő támogatás formájában segítséget kapjanak. A rendelet egyben azt is szabályozza, hogy az érintett nagyvállalkozások az igényelt támogatás 10 százalékának megfelelő értékű adományt olyan karitatív célokra adjanak át, mint a nélkülözők élelmezése, élelmiszeradományok eljuttatása hátrányos helyzetben élőkhöz.

A közel 90 éve működő Katolikus Karitász a Karitatív Tanács tagjaként a felajánlott adományokat szívesen fogadja. Ezeket a nélkülözők, hátrányos helyzetű családok, idősek ellátására használja fel. A Katolikus Karitász szinte minden olyan településen rendelkezik karitászcsoporttal, ahol van katolikus plébánia. A csoportok önkéntesein keresztül kapcsolódik személyesen is a hátrányos helyzetben élő családokhoz. A személyesség fontos kulcsa annak, hogy ezeket a családokat célzottan tudják támogatni, ezáltal a felajánlott élelmiszeradományok biztosan olyan helyre kerülnek, ahol a legnagyobb szükség van rájuk.

Katolikus Karitász

 

 

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés