Életképek a lakásotthonból
2022. 01. 13.

Az év minden időszakában, de év végén, a karácsonyi ünnepek idején különösen mozgalmas az élet a lakásotthonokban.

A Debreceni és Nyírségi Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ lakói is nagy izgalommal várták a karácsonyi ünnepséget, melyre már hónapokkal előtte elkezdtek készülődni. Saját készítésű ajándékokkal, „angyalkás" és egyéb kívánságokkal várták az ünnepi ebédet, illetve vacsorát. Az intézménybe érkezőket műsorral is meglepték – ami a vírushelyzetre való tekintettel rövidebb volt a szokottnál, de így is érezhető volt a karácsonyi meghitt hangulat, a mézeskalács és bejgli illata. A gyerekek jó kedvünkben tánccal és tortával is megünnepelték Isten fiának születését. Az ajándékozás sem maradt el, kicsik és nagyok izgatottan bontogatták a csomagokat. Az otthon lakói és dolgozói bíznak benne, hogy a békés, boldog hangulat az idei évben is jelen lesz a mindennapjaikban.

A Debreceni és Nyírségi Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központban szeretettel fogadták és vendégelték meg a debreceni  Karitatív Testület és a Master Good képviseletében  adományozóikat, akik csirkecombot, virslit, szaloncukrot, tartós élelmiszert, iskolai tanszereket juttattak el a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat által fenntartott Gyermekvédelmi Központokba.

Ezúton is köszönetet mondanak minden ellátott gyermek nevében a hozzájuk eljuttatott adományokért! Isten gazdag áldását kérik a jókedvű adományozókra!

Az Úr Érkezése címmel rendezte meg adventi szavalóversenyét a Szent Ágota Módszertani Intézmény, melyen Simon Enikő józsai lakásotthonba élő ellátott is részt vett. Enikő a megmérettetésre az Örülj, te boldog Betlehem és a Karácsonyi fények című versekkel készült, melyet a vírushelyzet miatt videofelvételen rögzített és küldött el. Az izgatott várakozást követően, az intézmény karácsonyi ünnepségére - postán érkezett meg – a végeredmény, így ünnepélyes keretek között tudták átadni Enikőnek a kategóriájában elért első helyezéséért járó ajándékot és az oklevelet.

Gratulálunk neki és kívánjuk, hogy még hosszú ideig hasonló sikereket érjen el!

 

 

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés