Elismerést kapott a Szent Lukács Görögkatolikus Korai Fejlesztő Központ munkatársa
2023. 02. 07.

A Magyar Klinikai Neurofiziológiai Társaság kiemelkedő szakmai munkássága elismeréséül - az orvos egyesület által alapított - Nagy Aladár-díjat adományozott Gondáné Nádházi Mária, a Szent Lukács Görögkatolikus Korai Fejlesztő és Gyermekrehabilitációs Központ (Debrecenben, Lóskúti út 4.) munkatársa részére.

Gondáné Nádházi Mária 2019. szeptember 1-től orvos-asszisztensként, 2022-től pedig  EEG (electroencephalographia) asszisztensként is dolgozik a Szent Lukács Görögkatolikus Korai Fejlesztő és Gyermekrehabilitációs Központban. Évekig a Debreceni Egyetem Gyermekgyógyászati Klinika koraszülött osztály, majd a Gyermekgyógyászati Klinika EEG labor munkatársa volt. Már gyermekkorában elhatározta, hogy a segítő, gyógyító pályát választja felnőtt korában hivatásául.

- Hatéves voltam, amikor eldöntöttem, hogy ápolni szeretnék, segíteni másokon, a betegeken, az elesetteken. 18 évesen léptem be először a gyermekklinika ajtaján, izgalommal, tele tervekkel, ambícióval. Akkor még nem tudtam, hogy mi a szakma szeretete, mi az empátia, milyen együtt érezni a beteggel, szembesülni diagnózissal. A 42 év pillanatok alatt elrepült, bölcsebb, tapasztaltabb lettem. Mégjobban elmélyült bennem, hogy én erre a „szakmára” születtem – mondta Gondáné Nádházi Mária a díjátadót követően.

A Magyar Klinikai Neurofiziológiai Társaság február 2. és 4. között Debrecenben tartotta 49. Kongresszusát, ahol a legújabb, a szakmát érintő újdonságok bemutatására, a tudományág hazai és külföldi eredményeinek ismertetésére került sor, majd pedig az orvos egyesület által alapított Nagy Aladár-díj átadására a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat munkatársa részére.

Gratulálunk a kitüntetéshez!

 

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés