Ételosztás és egészségnap Debrecenben
2019. 09. 16.

A Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Karitatív Irodájának szervezésében ismét meleg ebédet kaphattak a rászorulók 2019. szeptember 15-én Debrecenben.

Ez a nap az egészségmegőrzés jegyében telt, emiatt fontos szempont volt, hogy a megszokott finom, tartalmas étel egészséges is legyen. Így a pörkölt mellé bulgur készült. A Hajdú-Bihar Megyei Élelmiszerbank Egyesület jóvoltából kenyereket, péksüteményeket is kínáltunk.

Az ételosztásban ez alkalommal is számos önkéntes vett részt: a karitatív iroda önkéntesei, közösségi szolgálatot teljesítő fiatalok, az Attila téri Görögkatolikus Egyházközség hívei, a görögkatolikus házi segítségnyújtó szolgálat gondozónői.

Az ételosztással párhuzamosan a Cívis Praxisközösség jóvoltából lehetőség nyílt egészségügyi szűrésre (vérnyomás, vércukorszint, testparaméterek mérésére) és orvosi tanácsadásra. A Cívis Praxisközösség orvosai, nővérei végezték a szűréseket, és örömünkre szolgált, hogy az ételosztásra érkező rászorulók közül sokan éltek ezzel a lehetőséggel.

Kissné Suta Mariann

karitatív irodavezető

 

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés