Fertőtlenítettek az idősotthonainkban
2020. 04. 29.

A honvédség megköszönte az együttműködést

Mint arról már korábban beszámoltunk, országszerte zajlik az idősotthonok fertőtlenítése a Magyar Honvédség illetékes egységeinek bevonásával. A cél: a koronavírus-járvány terjedésének lassítása. A fertőtlenítés főbb területei az intézmények bejáratai, külső területei és a közös helyiségek. Ezzel kapcsolatban a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat által fenntartott idősotthonokat is megkereste a Magyar Honvédség. A fertőtlenítést már be is fejezték, a munkálatok Máriapócson és Hajdúszoboszlón 2020. április 23-24-én, Gacsályban pedig április 27-28-án zajlottak.

 

Kerezsi Józsefné, a hajdúszoboszlói Szent Lukács Görögkatolikus Idősek Otthona vezetője azt mondta: igen alapos munkát végeztek a honvédség szakemberei. Mind az épületet, mind a szobák bútorzatát fertőtlenítették, emellett a pincét, az autókat, a kegyeleti helyiséget, a kerti faházat, kapukat, kinti padokat is lefújták a speciális szerrel. Beszámolója szerint mindenki nagyon segítőkész volt, a munkatársaik ügyesen helytálltak, az ellátottak pedig viszonylag jól tűrték a helyváltoztatást, a munka során ugyanis mindenkinek el kellett hagynia az épületet 5-6 óra hosszára.

A jó együttműködést mi sem tükrözi jobban, mint hogy Szloszjár Balázs, a Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár dandártábornoka köszönőlevelet fogalmazott meg a hajdúszoboszlói munkatársaknak. Ebben további jó egészséget kíván az otthon valamennyi dolgozójának és lakójának. Gyakorlatilag ugyanilyen alapos fertőtlenítés történt a többi intézményben: Máriapócson és Gacsályban, utóbbi helyszínen például szalonnát sütöttek a lakók, amíg az udvaron várakoztak.

A fenntartó Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat vezetősége ezúton köszöni a Magyar Honvédség segítségét és kíván további munkájukhoz sok sikert, erőt, egészséget!

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés