Forogtak a fakanalak Szakolyban
2023. 06. 08.

Főzőversenyen vett részt az Istenszülő Oltalma Görögkatolikus Szociális Szolgáltató Központ Pszichiátriai betegek és Fogyatékossággal élő személyek kis csapata.

Június 1-jén 10. alkalommal rendezték meg a Szakolyi Fakanálforgató Főzőversenyt, melyen az Istenszülő Oltalma Görögkatolikus Szociális Szolgáltató Központ Pszichiátriai betegek és Fogyatékossággal élő személyek kis csapata is részt vett.

Az intézmény tagjai lelkesen készülődtek a gasztronómiai eseményre, előre megtervezték sátruk díszítését és az elkészítendő ételt, s az ahhoz szükséges alapanyagokat.

A fakanálforgató versenyre érkezőket a helyiek szívélyes fogadtatásban részesítették, a rendezvény egész ideje alatt lángossal, vattacukorral, üdítővel kínálták őket.

A szakolyi Szent Heléna Görögkatolikus Integrált Szolgáltató Központ intézményvezetője, Nagyné Kirimi Annamária köszöntötte a megjelenteket, a 18 résztvevő csapatot, majd az intézmény dolgozóinak nyitótánca következett. Míg készültek az ételek a résztvevőknek lehetősége nyílt táncra, énekre, illetve az intézmények lakói közötti ismerkedésre, barátságok megkötésére. Amikor delet ütött az óra a zsűri tagjai szemrevételezték a részt vevő csapatok sátrának díszítését, az asztalok  terítésmódját, majd megkóstolták az elkészült ételeket, s értékelték az ízeket.

Nagy izgalommal várták a résztvevők az eredményhirdetést, amelyen az Istenszülő Oltalma Görögkatolikus Szociális Szolgáltató Központ Pszichiátriai betegek és Fogyatékossággal élő személyek kis csapata lett az 1. helyezett. Az általuk készített cukkinis lepcsánka, fokhagymás mártással, sertéspörkölttel, tetején reszelt sajttal nyerte el a zsűri tetszését.

- Az elért eredmény nagy meglepetés és megtiszteltetés volt számunkra, mert második alkalommal neveztünk a főzőversenyre. Célunk elsősorban nem a győzelem volt, hanem, hogy jól érezzék magukat lakóink. Így ez a főzőverseny nem csak egy csodálatos elismerés volt számunkra, hanem feltöltődés, ellátottjainknak és dolgozóinknak egyaránt. A vándor fakanalat - egy évig – nagy becsben őrizzük, az átélt élményeket pedig örökre szívünkbe zárjuk – értékelték a főzőversenyt az Istenszülő Oltalma Görögkatolikus Szociális Szolgáltató Központ lakói és munkatársai.

 

 

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés