Gasztrokulturális fesztivál Hajdúdorogon
2023. 10. 10.

Meleg, őszi napon került sor a Hajdúdorogi Városi Strandfürdő területén a hagyományos ételek főzőversenyére. Idén a „Hajdúdorogi Ízlelő” elnevezésű rendezvényre a hajdúdorogi Istenszülő Oltalma Görögkatolikus Szociális Szolgáltató Központ ellátottjai is beneveztek egy igazi tradicionális étellel, paprikás krumplival, mely a magyar konyha egyik legjellemzőbb étele, egyszerűségében olyan nagyszerű.

Az Istenszülő Oltalma Görögkatolikus Szociális Szolgáltató Központban a rendezvény előtti napon már javában folytak az előkészületek, a lakók pogácsát sütöttek. A verseny napján aztán nagy izgalommal és még nagyobb lelkesedéssel kezdtek el főzni. A zsűri idén is végiglátogatta a résztvevőket. Ismét köszönthették Baráthné Judit népi íz őrzőt, Horváth Zoltán polgármestert és Németh Kristóf színművészt. A hajdúdorogi Szolgáltató Központ lakói nagy igyekezettel készítették el ételüket, hogy a zsűri mielőbb megtudja kóstolni annak ízvilágát.

Rekordszámú versenyző nevezett ebben az évben is a főzőversenyre. A hosszú sorokban álló standok rengeteg ismerőst jelentettek minden közreműködő számára. Az intézmény lakóit mindenhol szívesen fogadták, ültették le maguk közé a versenyző csapatok és kínálták finom falatokkal.

A nap végén jóllakottan és fáradtan érkeztek haza, telve új élményekkel, s már a jövő évi verseny terveit kezdték megfogalmazni.

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés