Gyalogos zarándoklat Hajdúnánáson az Isten Szeretete Emlékhelyhez
2023. 10. 11.

A szép őszi napsütéses időben, az Istenszülő Oltalma Görögkatolikus Szociális Szolgáltató Központ Hajdúnánás, Magyar utcai telephelyének lakói és kísérőik gyalogos zarándoklatra indultak a városban található református kehely szoborhoz és annak két oldalán található görögkatolikus és római katolikus feszületekhez.

A kellemes napsütéses, meleg idő lehetővé tette, hogy városon belül egy kis zarándoklat valósuljon meg. Az emlékhelynél Lukács Imre atya, az intézmény lelki vezetője várta a zarándok csoportot szívélyes üdvözlettel, majd imaórát tartott. Megemlékeztek Jézus édesanyjáról, Máriáról, és felkészítették lelküket a Szent Kereszt Felmagasztalásának emlékezésére. Hálát adtak Istennek, amiért együtt megtették ezt a telephelytől az Isten szeretete emlékhelyig tartó „kis” távolságot. Imre atya részletesen eléjük tárta az emlékhely üzenetét, a felekezetek közötti összetartozást és a három történelmi egyház jelképeinek jelentéstartalmát.

A tízórai elfogyasztása és a kis pihenő, közös képek készítését követően a lakók visszaindultak a telephelyre. Visszafele többen elfáradtak, ők intézményi autóval hamar visszaértek az otthonba és a csapat másik része, boldogan, Isten kegyelmével töltekezve tovább folytatták útjukat a Magyar utcai telephelyre.

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés