Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe és Balázs-áldás Füzesgyarmaton
2024. 02. 06.

A füzesgyarmati Szent Mihály Görögkatolikus Idősek Otthonában is megemlékeztek Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepéről.

Ezt a napot a görögkatolikus egyház a találkozás ünnepének is hívja, hiszen Szűz Mária és Szent József negyven nappal Jézus születése után, a törvényeket követve a kisded Jézust bemutatták a jeruzsálemi templomban, ahol az idős, agg Simeonnal találkozott.

Simeon Jézusban felismerte a nemzetek megváltóját, aki a nemzetek világossága. Innen ered az egyik legrégebbi szentelmény: a szentelt gyertya és a gyertyaszentelés szokása is. Régi szokások közé tartozik az is, hogy a fiatal anyák először mentek templomba, akkor szentelt gyertyát vittek a kezükben, hálát adva az élet ajándékáért.

Intézményünk ellátottjai örömmel hallgatták az ünnepről szóló előadást. Ezt követően a lehetőséget kihasználva, kérdezz-felelek formában folytatódott, a jó hangulatban telt imádságos együttlét.

Mint minden hónap első vasárnapján, február 4-én is Kapin Pisti atya tartotta a Szent Liturgiát, a Szűz Mária a Világ Királynője kápolnában, ahol gyertyaszenteléssel összekötött Balázs-áldást tartott. Ezt követően Szent Mihály Görögkatolikus Idősek Otthonában gyertyaszentelést végzett az ellátottak körében. Az intézményben élőknek lehetőségük nyílt gyertyájukat megszenteltetni és egy közös imádságban részt venni.

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés