„Ha csak egy virág volna, én azt is megkeresném…”
2023. 05. 09.

Anyák napja alkalmából az Istenszülő Oltalma Görögkatolikus Szociális Szolgáltató Központ telephelyein – Hajdúdorogon és Hajdúnánáson – is köszöntötték az ott élő édesanyákat, nagymamákat, keresztanyákat, amelyről intézményben munkatársai készítettek fényképes beszámolót.

Minden évben van egy kedves nap, amiről sohasem feledkezhetünk meg. Május első vasárnapján az édesanyákat ünnepeljük. Anya, mama – ezek azok a csodálatos szavak, amit életünkben elsőként kimondunk. A gyermekek és felnőttek szívében az édesanya különleges helyet foglal el. Ő az, aki számára kortól függetlenül mindig mi, a gyermekei vagyunk a legfontosabbak. Ő az, akivel örömünket, bánatunkat mindig megoszthatjuk, akiben mindig bízhatunk. Ő az a személy, aki minden körülmények között képes összetartani a családot, akinek jelenléte, gondoskodása, életünk fontos része, aki aggódik miattunk, aki őszintén örül sikereinknek, és akihez mindig visszatérhetünk. Az édesanyák oltalmazó, vigyázó szeretete egy életen át végigkísér minden embert. Ez a szeretet az, amely nem szab feltételeket, nem követel, nem kételkedik. Ez a szeretet az, amely úgy tart meg magának, hogy közben el tud engedni.

Várnai Zseni így ír az édesanyákról: „Az otthon melegét az anya varázsolja olyanná, hogy mikor megtér a család, minden ragyog.”

Május első vasárnapján valamennyien igyekszünk, pár szál virággal a kezünkben édesanyánk elé állni, s egy öleléssel, néhány szívből jövő szóval köszönetet mondani mindazért, amit értünk tettek.

Az Istenszülő Oltalma Görögkatolikus Szociális Szolgáltató Központ hajdúdorogi székhelyén a Mese Sarok Óvoda – Hajdúdorogi Egyesített Napközi Otthonos Óvodák Bohóc csoportja, valamint a Szent Bazil Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium Micimackó csoportja köszöntötte az édesanyákat, nagymamákat, keresztanyákat.

A hajdúnánási telephelyünkön a Hétszínvirág Óvoda, Szivárvány csoportja által előadott műsor örvendeztette meg az ünnepelteket.

Természetesen az Istenszülő Oltalma Görögkatolikus Szociális Szolgáltató Központ, Pszichiátriai betegek és Fogyatékossággal élő személyek otthonában sem felejtkeztünk el az édesanyákról, nagymamákról. Akiket az intézményben élők köszöntöttek versekkel, közös énekkel és egy kis jelképes ajándékkal.

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés