Hajdúdorogi Ízlelő
2022. 09. 22.

Gasztrokulturális fesztiválon vettek részt a hajdúnánási Istenszülő Oltalma Görögkatolikus Szociális Szolgáltató Központ ellátottjai és munkatársai.

A Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepét követő hétvégén, szeptember 17-én, a Hajdúdorogi Ízlelő elnevezésű gasztrokulturális főzőversenyen vettek részt az Istenszülő Oltalma Görögkatolikus Szociális Szolgáltató Központ ellátottjai és munkatársai.

Betyár batyut készítettünk, ami egy sonkával, sajttal, paradicsommal, paprikával, lilahagymával töltött lapcsánka, fűszeres tejföllel ízesítve. Az ízletes és laktató finomságot sokan érdeklődve kóstolták és dicsérték.

A kiváló hangulatban zajló versenyen szebbnél szebb standokat állítottak össze a baráti társaságok, intézmények, vállalkozások. A zsűrizésben Baráthné Judit népi íz őrző és Varga Izabella színművésznő mellett a település polgármestere vett részt.

A főzőhelyek szemrevételezésekor a zsűrivel tartott a Silvatica Zenekar is, akik mindenkinek elhúzták a nótáját, amivel fergeteges hangulatot teremtettek.

Kedves kolleganőnk, Dósa Tamásné Daróczi Gabriella grillázstortát készített, melyen az intézmény emblémáját mintázta meg. A különleges tortát  Horváth Zoltánnak, Hajdúdorog polgármesterének ajánlotta fel az intézmény. A rendezvényen a dekorációt is díjazták. Intézményünk, az arculatot meghatározó megjelenés mellett különleges szalmadíszekkel készült, melyet a Hajdúnánási Helyi Sajátosságok szalmafonó asszonyaitól kaptak kölcsönbe.

A szeszélyes időjárás ellenére, a résztvevők egy örömteli kellemes napot tölthettek együtt.

 

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés