Hajózás a Dunán…
2018. 11. 10.

Hudacsek Balázs, a Legenda sétahajó tulajdonosa az elmúlt évhez hasonlóan, idén is felajánlotta, hogy vendégül látja a Szent Lukács Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ lakásotthonaiban illetve nevelőszülői hálózatában nevelkedő gyermekek, fiatal felnőttek legjobbjait, akik valamilyen területen kiemelkedő teljesítményt nyújtottak vagy magatartásuk példamutató.

Hajózás a Dunán…

 

 

 

Az idei őszi szünet nagyon jól kezdődött: rögtön az első napon, Budapestre mehetett 35 gyermek és 5 kísérő. Hudacsek Balázs, a Legenda sétahajó tulajdonosa az elmúlt évhez hasonlóan, idén is felajánlotta, hogy vendégül látja a Szent Lukács Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ lakásotthonaiban illetve nevelőszülői hálózatában nevelkedő gyermekek, fiatal felnőttek legjobbjait, akik valamilyen területen kiemelkedő teljesítményt nyújtottak vagy magatartásuk példamutató. A szervezésben Petneháziné Pócsfalvi Erika fejlesztő pedagógus vett részt aktívan.

Nagy izgalommal vártuk, hogy reggel elinduljon az autóbusz, amellyel Budapestre utaztunk. Miután megérkeztünk a fővárosba, a Margit-szigeten „ütöttük el az időt”, ahol hat fős csapatokat alkotva bringó hintóztunk. Vendéglátónk két segítőt is rendelkezésünkre bocsátott, hogy minden csapat mellett legyen felnőtt kísérő. A csapatoknak kiosztott egy-egy mappát, mely különböző kérdéseket tartalmazott. Ezekre a bringó hintózás közben, adott területen kellett megtalálnunk a helyes válaszokat. A válaszok keresése közben jókat nevettünk, egymással versenyezve, hatalmas élmény volt mindenkinek a kérdésekre adandó válaszok megfejtése, illetve a bringó hintó vezetése. Ezek után a gyönyörű, Legenda nevű hajóra szálltunk, ahol nem minden napi élményben volt részünk: igazán különleges menüt szolgáltak nekünk fel, melyet maga a hajó tulajdonosa, Hudacsek Balázs készített!  Sütőtökkrémlevest ettünk pirított fenyőmaggal, majd sült kacsamellet rizzsel, gyümölcs szósszal. A desszert nagyon lágy, fenséges csokiszelet volt, eperszósszal, karamell csíkkal. A gyerekek többségének szokatlan ízek voltak ezek, nem minden nap eszik az ember ilyen ínyencségeket!

Az ebédet igen impozáns környezetben fogyasztottuk el a hajón, miközben a Duna habjait szeltük és Budapestben gyönyörködtünk. A feladatok megoldását is értékelte Hudacsek Balázs: a győztes ugyan a Hegyes Tibor Pálné szakmai vezető által vezetett csapat lett, de ezen a napon minden résztvevő nyertes volt! Igazán jó hangulatban telt a hajókázás, még táncoltunk is! A vendéglátást megköszönve, felejthetetlen élményekkel gazdagodva, délután indultunk vissza az autóbusszal.

Ezúton is köszönjük Hudacsek Balázsnak ezt az élményt, az önzetlen felajánlást, mellyel sikerült mosolyt varázsolni minden résztvevő arcára!

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés