Hatályba léptek a szigorított védelmi intézkedések
2021. 03. 09.

Ezek egyelőre március 22-ig szólnak

A kormány döntése értelmében 2021. március 8-án hatályba léptek a március 22-ig tartó szigorított védelmi intézkedések. A cél, hogy a járvány harmadik hullámában csökkenjen a fertőzésszám. A Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet szerint az üzleteket be kellett zárni. Kivételt képeznek ez alól az élelmiszerüzletek, a patikák, a benzinkutak, a drogériák, a dohányboltok, a gazdasági, mezőgazdasági és erdészeti tevékenységhez nélkülözhetetlen anyagokat és eszközöket árusító üzletek, valamint az állateledelt, takarmányt forgalmazó üzletek, a piac és a termelői piac. Az óvodák és az általános iskolák április 7-ig, a tavaszi szünet végéig nem nyithatnak ki, a középiskolákban és a felsőoktatásban továbbra is marad a digitális tanrend. Az esti kijárási tilalom továbbra is érvényben marad este 8 óra és reggel 5 óra között. Ez alól csak az igazolt munkavégzéssel lehet mentesülni.

Hogyan érinti ez a debreceni görögkatolikus egészségügyi központot?

A Szent Lukács Görögkatolikus Korai Fejlesztő és Gyermekrehabilitációs Központban a vírus megjelenése óta nagy figyelmet szentelnek a megelőzésnek. Erre továbbra is nagyon ügyelnek: a maszkviselést és a kézfertőtlenítést a jövőben is szigorúan ellenőrzik az intézményben. A szabályok érintik az óránként fogadható gyermekek számát, a betegirányítást, az épület használatát és még sok mást is. Az ellátott gyerekek után minden esetben szellőztetnek, majd alapos felületfertőtlenítés zajlik. A recepció előtt senki sem lehet, a vendégek a szabadban várakozhatnak.

Külön felhívják a figyelmet arra, hogy akinek a Központba van időpontja, de a családjában bármilyen hurutos, lázas, gyulladásos megbetegedés volt, vagy a karanténszabályok érintik őket, inkább tekintsen el a kezeléstől, és kérjen új időpontot.

A Szent Lukács Görögkatolikus Korai Fejlesztő és Gyermekrehabilitációs Központ vezetősége kéri a családok együttműködését, és ezúton is köszönik a megértést!

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés