Házszentelés az Istenszülő Oltalma Görögkatolikus Szociális Szolgáltató Központ telephelyein
2023. 01. 10.

A vízkereszt a karácsonyi ünnepkör egyik fontos mozzanata. A házszentelés az úgynevezett szentélmények körében tartozik olyan szent jelek és hozzájuk kötődő imák ezek, amelyek jelzik Isten cselekvését. Krisztus követői ezen az ünnepen megélik az örömöt, amit az Isten mélyebb megismerése jelent. Az Istenszülő Oltalma Görögkatolikus Szociális Szolgáltató Központ hajdúnánási és hajdúdorogi telephelyein tartott házszentelésről Simon Mihály intézményvezető írásában olvashatnak.

„Üdvözítő Úristenünk, Jézus Krisztus, ki istenséged titkát a Jordánban való megkeresztelkedésed alkalmával, az Atyának szózata, és a Szentlélek megjelenése által kinyilatkoztattad; önmagad Urunk, őrizd meg minden bajtól sértetlenül mindazokat, akik e hajlékban laknak, s az én méltatlanságom által keresztény jámborsággal hozzád esedeznek!”

Nemrég múltak el a karácsonyi ünnepek. Hogy mit jelentethet nekünk a mostani karácsony, azt ki-ki maga döntheti el, ha önmagába néz.  Az biztos, hogy az „eredmény” az ünnepre való felkészüléstől függ. Ha úgy érezzük: gazdagodtunk - nem az anyagiakra gondolok -, akkor nem múlt el eredménytelenül az advent. Az egyház hosszabb időn keresztül ünnepli karácsonyt.

A karácsonyi ünnepkörbe tartozik a vízkereszt ünnepe is, amikor megkezdődik a házszentelések időszaka. A napokban erre került sor az Istenszülő Oltalma Görögkatolikus Szociális Szolgáltató Központ telephelyein.

A lakók nagy örömmel, áhítattal és nyitott szívvel, szeretettel várták az atyák érkezését.  A közös imádságot követően került sor az intézmény valamennyi telephelyének megszentelésére.

Lelki vezetőink - Lukács Imre atya Hajdúnánáson, míg Kapcsai Viktor atya Hajdúdorogon – az intézményben található lakószobákat, irodákat, valamennyi helységet, az itt lakókat és dolgozókat is megszentelték.

 

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés