Házszentelés az Istenszülő Oltalma Görögkatolikus Szociális Szolgáltató Központ telephelyein
2024. 01. 12.

„A Jordánban való kereszteltetésedkor, Urunk kijelentetett nekünk a Szentháromság imádtatása; mert az Atyának szózata bizonyságot tőn rólad, kedves Fiának nevezvén téged, a Szentlélek pedig galamb képében megerősíté a szózat csalhatatlanságát. Ki megjelentél és a világot megvilágosítottad, Krisztus Istenünk, dicsőség néked!”

Vízkereszt ünnepe a Görögkatolikus Egyházban a legnagyobb ünnepek közé tartozik, szívhez szóló szertartásait a hívek nagy tisztelete övezi. Az Epifánia (jelentése jelenés, Úrjelenés, elterjedtebb használatban Vízkereszt) a fények ünnepe, vagy más néven Theofánia (Istenjelenés). Ez az az ünnep, amikor Jézus Krisztus Jordán folyóban való megkeresztelkedését ünnepeli egyházunk.
Erre emlékeztek az Istenszülő Oltalma Görögkatolikus Szociális Szolgáltató Központ telephelyein is a napokban, melyről az intézmény vezetője, Simon Mihály számolt be:
-Karácsony után, vízkereszt ünnepe alkalmából Kapin István atya, a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat lelki igazgatója érkezett intézményünkbe házszentelésre.

Kapin István atya és Lukács Imre lelki vezető atya a vízszentelés szertartása és a közös imádság után végigjárva intézményünk telephelyeit. Otthonaink minden helyiségét és lakóit megáldották, szenteltvízzel meghintve megszentelték. Intézményünk lakói nagy örömmel és hálával fogadták a házszentelést - tájékoztatott Simon Mihály intézmnyvezető.

 

 

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés